05:11

CRNA GORA NAM JE POTREBNA U OTVORENOM BALKANU! Vesić za Kurir TV: Jasno je da nam je budućnost zajednička, SVE ZAVISI OD NJIH

CRNA GORA NAM JE POTREBNA U OTVORENOM BALKANU! Vesić za Kurir TV: Jasno je da nam je budućnost zajednička, SVE ZAVISI OD NJIH

Politika -

Samit Otvorenog Balkana prilika je da se još više ujedinimo sa zemljama u regionu, smatra Goran Vesić, član predsedniptva SNS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Albanije Edi Rama i predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski predsedavaće Samitom u okviru inicijative Otvoreni Balkan, koji će biti održan danas 2. septembra u Palati Srbija.

Samitu će prisustvovati i predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, predsedavajući Veću ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Skupu je prehodnio juče održan prvi medjunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana"pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije gde su prisustvovali predsednika Vučića i premijeri Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore.

Otvoreni Balkan je mala Evropska unija na Balkanu. Upravo ovu rečenicu zgovorio je juče gost Olje Lazarević u jutarnjem programu Kurir televizije, narodni poslanik i član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić.

- Kada čujem američkog izaslanika Gabrijela Eskobara da kaže da Balkan više nije regija rata već prilika, shvatam da radimo dobru stvar. Ova inicijativa pruža mnogobrojne benefite, od privrede do studenata - rekao je Goran Vesić.

Komentarišući aktuelnu situaciju u Crnoj Gori, Vesić se osvrnuo na Temeljni ugovor.

- Želimo Crnu Goru u Otvorenom Balkanu, budućnost im je sa Srbijom, ali o tome treba da odlučuju ljudi tamo. Kad je reč o Temeljnom ugovoru jasno je da je SPC dobila isto ono što i katoliička zajednica, ništa više - smatra Vesić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:00

OTVORENI BALKAN U OHRIDU Vučić: Nemamo nikakvih zahteva sem da budemo prijatelji i radimo u interesu naših građana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track