04:01

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS DRŽI ISTORIJSKI GOVOR Oči celog sveta biće uprte u Srbiju: OVO ĆE BITI LEKCIJA IZ DIPLOMATIJE

kurir televizija

ANALIZA! VUČIĆ DANAS DRŽI ISTORIJSKI GOVOR! Matović: Oči celog sveta biće uprte u Srbiju, OVO ĆE BITI LEKCIJA IZ DIPLOMATIJE

Politika -

Perko Matović, Centar za nacionalnu politiku istakao je u jutarnjem programu Kurir televizija da je naša borba za Kosovo i Metohiju nepokolebljiva.

Non-pejper nije kodifikovan, tako da mi sadržaj ne možemo ni da znamo, istakao je Perko Matović.

- Ostaće neprikosnovena i nepokolebljiva borba za očuvanje KiM - istakao je Matović.

Srbija ima veoma delikantnu poziciju u Evropi, koju je jako teško objasniti, istakao je Matović.

Perko Matović
foto: Kurir televizija

- Ako uvedemo sankcije Rusiji potpuno će izgubiti energetsku stabilnost i prijatelja koji će staviti veto kada je u pitanju teritorijalna celovitost Srbije. Sa druge strane, ako ne uvedu sankcije Rusiji, nalazi se u situaciji da ostane bez investicija zapada i Amerike i ekonomski oslabi - istakao je Matović.

Naša politika neutralnosti mora da dobije podršku i istoka i zapada, a Matović ističe da smo jedini u Evropi koji uspevaju da održe balans na obe strane.

- Verujte da će oči svih svetskih medija biti uprte u predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ono što će Aleksandar Vučić reći danas u UN biće lekcija diplomatije svetskoj javnosti, to će biti istorijski govor - istakao je Perko Matović, Centar za nacionalnu politiku.

Rusija i Kina i naši odnosi sa njima

- Kina je bliža Rusiji nego SAD politički, ali je sa SAD bliža ekonomski. Predsednik je istakao da je najvažnije da se sastane sa kineskim predstavnikama, a u ovom delu Evrope Kina je ta koja najviše ulaže u Srbiju - kaže Perko Matović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:11

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track