OGLASILO SE TUŽILAŠTVO POVODOM HAPŠENJA SRĐANA NOGA: Policija mu oduzela informatičku opremu i municiju za vatreno oružje
Foto: Nemanja Nikolić

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO POVODOM HAPŠENJA SRĐANA NOGA: Policija mu oduzela informatičku opremu i municiju za vatreno oružje

Politika -

Srđan Nogo, bivši poslanik "Dveri" uhapšen je jutros i po nalogu Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva određen mu pritvor do 48 sati.

Povodom ovog slučaja sada se zvanično oglasilo tužilaštvo.

"Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je nakon upoznavanja sa operativnim podacima MUP RS u vezi objave na društvenoj mreži Twitter u kojoj se iznose pretnje po život predsednika Republike, Aleksandra Vučića, i narodnog poslanika Vladimira Đukanovića, uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za VTK SBPOK MUP RS, kojim je traženo utvrđivanje činjeničnog stanja i prikupljanje dokaza o postojanju krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti", navodi se u saopštenju. Kako se dalje navodi u saopštenju, jutros je izvršen pretres prebivališta osumnjičenog Noga na osnovu naredbe Višeg suda u Beogradu, te mu je privremeno oduzeta određena informatička oprema i municija za vatreno oružje.

Srđan Nogo
foto: Printscreen/Twitter

"S obzirom da osumnjičeni Nogo u momentu pretresa nije bio na adresi stanovanja, policija je preduzela radnje i mere radi njegovog pronalaženja. Nakon stupanja u kontakt sa osumnjičenim istom je određeno zadržavanje na osnovu naredbe tužilaštva u trajanju do 48 časova na osnovu zakonom predviđenih razloga, u kom roku će uz krivičnu prijavu i utvrđene dokaze biti priveden radi saslušanja i sprovođenja daljih dokaznih radnji u Posebno tužilaštvo za VTK", stoji u saopštenju. O daljem toku postupka i donetim javnotužilačkim odlukama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track