VUČIĆ UPOZORAVA IZ NJUJORKA: Kurti traži od SAD artiljeriju dometa većeg od 10 kilometara! PRIŠTINA VEĆ RADI ELEKTRONSKO OMETANJE
Foto: Printscreen/Pink TV

novi detalji

VUČIĆ UPOZORAVA IZ NJUJORKA: Kurti traži od SAD artiljeriju dometa većeg od 10 kilometara! PRIŠTINA VEĆ RADI ELEKTRONSKO OMETANJE

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da ne želi da komentariše moguće dopremanje oružja i opreme premijeru lažne države Kosova Aljbinu Kurtiju od strane Velike Britanije i Amerike, ali je naglasio da postoji informacija da je Priština tražila artiljeriju dometa većeg od 10 kilometara.

- Pred nama je težak period. Veoma težak. Ali možemo li da iskočimo iz sopstvene kože? Možemo li, kao što neki koji me kritikuju kažu, da smo sve dalje od EU kad pomenemo Kosovo. Da zaboravim Kosovo i naš narod? Da se pravim da nisu ubijana deca? Nemamo mi mnogo izbora. A što se tiče oružja i opreme, mali smo mi, a to su prejake sile. Za nijansu smo manje mali od onoga što oni misle - rekao je Vučić rezimirajući posetu Ujedinjenim nacijama.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink TV

Vučić dodaje da postoji informacija da je Aljbin Kurti tražio artiljeriju dometa većeg od 10 kilometara, a da Priština radi elektronsko ometanje odavno.

- Kad su zauzimali administrativne prelaze, uvek su elektronski ometali sve što je dolazilo iz centralne Srbije. Ali uzvratićemo što se tiče elektronskog ometanja - rekao je predsednik.

Vučić je dodao da je gotovo siguran da će Zapad pokušati da isključi Rusiju iz Saveta bezbednosti UN.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track