SASTANAK PREDSEDNIKA VUČIĆA SA PREDSTAVNICIMA MEDEF-a: OVO je dokaz da je Srbija mesto gde su francuske kompanije dobrodošle
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

u palati srbija

SASTANAK PREDSEDNIKA VUČIĆA SA PREDSTAVNICIMA MEDEF-a: OVO je dokaz da je Srbija mesto gde su francuske kompanije dobrodošle

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih kompanija - MEDEF, koji predvodi Kristofer Peti.

"Najbolji dokaz da je Srbija mesto gde su francuske kompanije dobrodošle, gde su zadovoljne i dobro posluju, jeste upravo kontinuirano povećanje investicija, izvoza i proizvodnih kapaciteta francuskih kompanija koje već uspešno posluju u Srbiji, a njihovo prisustvo je najbolja preporuka drugim kompanijama da im se pridruže", poručio je predsednik Vučić, pa dodao: "Živela Srbija! Živela Francuska"!

Teme razgovora Vučića i predstavnika najvećeg udruženja poslodavaca u Francuskoj bile su i hrana, ekologija, obnovljivi izvori energije, razvoj IT sektora i softverske industrije, finansiranje projekata, kao i razvoj Beograda i zainteresovanost francuskih kompanija za učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge Beograd-Niš.

Na sastanku sa delegacijom privrednika rečeno je da je zajednička misija privrednika i svake države da rade na promociji i jačanju malih i srednjih preduzeća koja čine oslonac svake zdrave privrede.

Predsednik Vučić će se odmah potom, u 10.15, sastati sa ambasadorom SAD u Beogradu, Kristoferom Hilom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track