Najnovije vesti

KURIR SAZNAJE: Vučić na Samitu u Pragu zatražio da se još jednom razmotri odluka o uvozu nafte, Radev i Micotakis stali uz Srbiju
Foto: Printskrin/Instagram

direktno

KURIR SAZNAJE: Vučić na Samitu u Pragu zatražio da se još jednom razmotri odluka o uvozu nafte, Radev i Micotakis stali uz Srbiju

Politika
16:48h

Predsednik Aleksandar Vučić danas je na početku Samita u Pragu izneo problem Srbije i zamolio da se još jednom razmotri odluka o zabrani uvoza nafte iz Rusije.

Uz nas su prema saznanjima Kurira snažno stali predsednik Bugarske Rumen Radev i premijer Grčke Kirjakos Micotakis, a nemački kancelar Olaf Šolc je pažljivo slušao.

Predsednik Aleksandar Vučić, podsetimo, učestvuje na Samitu u Pragu na kome će evropski lideri razgovarati o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice kao platforme za dijalog postojećih članica Evropske unije i onih država koje tome teže.

Teme okruglog stola biće energetika, klimatska pitanja i ekonomska situacija.

Predsednik Srbije, podsetimo, danas se uoči samita u Praškom zamku srdačno pozdravio sa liderima dveju vodećih zemalja Evropske unije - nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja