Vučić: Uskoro rezultati borbe protiv korupcije

Nema zaštićenih

Vučić: Uskoro rezultati borbe protiv korupcije

Politika -
"Hajde da krenemo da završimo ovaj veliki prvi krug, a onda ćemo, ako postignemo uspehe, a mislim da hoćemo, taj krug širiti dalje", rekao je Vučić

ČAČAK - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je u Čačku da se u procesu borbe protiv korupcije vodi mnogo predistražnih i istražnih radnji, i da će javnost uskoro biti obaveštena o rezultatima tog rada.

Vučić je novinarima rekao da ne želi da određuje rokove za završetak postupaka, i izrazio uverenje da će se na udaru zakona naći i najčešće pominjane sporne privatizacije, ali i one koje su manje poznate javnosti.

"Hajde da krenemo da završimo ovaj veliki prvi krug, a onda ćemo, ako postignemo uspehe, a mislim da hoćemo, taj krug širiti dalje. Ne postoji niko ko je počinio protivpravno i krivično delo a da će biti zaštićen, ne postoji takav u ovoj zemlji", poručio je Vučić.

Vlada za nastavak pregovora sa Kosovom

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da Vlada Srbije želi nastavak dijaloga sa Prištinom i da se nada kompromisima sa obe strane. "Mi ćemo poštovati ono što je prethodna vlada dogovarala i potpisivala, ali za nas je važno da u dijalogu sa Prištinom, za koji sam uveren da će bit nastavljen, kompromise daju obe strane i uveren sam da je to ono što bi moglo da dovede do rešenja", rekao je Vučcić, u razgovoru s novinarima posle prijema američkih vojnih vozila "hamer" u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ).

Amabasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik rekla je da se nada da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen u najskorije vreme, ocenivši da je to najbitinije u ovom momentu. Ona je izrazila zadovoljstvo što je, kako je rekla, Vlada Srbije "odlučna da do toga i dođe" i izrazila nadu da će ishod tog dijaloga biti poboljšanje života svih koji žive na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track