"IDEMO U GOMILU REGIONALNIH RATOVA!" Vitorović: Na delu je nezapamćena inflacija! Imamo distoriziju istine, LAŽE SE NA SVE STRANE
Foto: Shutterstock

KURIR TV

"IDEMO U GOMILU REGIONALNIH RATOVA!" Vitorović: Na delu je nezapamćena inflacija! Imamo distoriziju istine, LAŽE SE NA SVE STRANE

Politika -

Nastavljaju se sukobi u Ukrajini, a u zemljama zapadne evrope priprema sa plan smanjenja panike građana zbog nuklearnog napada.

O tome su u redakciji na Kurir televiziji govorili Zoran Vitorović, novinar i Milan Đukić, poslanik SPO-a u Autonomnoj Pokrajini Vojvodine.

- Svet se kreće u pravcu globalne hiperinflacije koja nije zapamćena od tridesetih godina. Imali smo skup G20 nakon kojeg nismo imali nikakve zaključke već svađu. Mi idemo u gomilu regionalnih ratova. Ukrajinski rat je samo jedan od njih. Imamo distorziju istine, laže se na sve strane. Evropa gubi, a dobitnici su Amerika i Rusija- kaže Vitorivić

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Deluje da su SAD najveći dobitnik, ali se ne slažem da je to Rusija. Posledice po rusku ekonomiju će biti katastrofalne. Ona će se kao mlađi brat osloniti na Kinu, koja će možda pokažati da je svetska sila upravo preko Rusije - rekao je Đukić.

- Ovaj sukob će i dalje da se nastavi u ovom intenzitetu. Evropa nudi Ukrajini oružje, to njih motiviše da krenu odlučnije u napada, a onda se ispostavi da tog oružja nema onoliko koliko su obećali. Ovaj rat na povišinu izbacuje sve negativnosti koje smo mi videlu u Bosni. Još uvek nemate neku ideju, a Srbija bi trebalo da se pridriži Meksiku i Vatikan - kaže Vitorović.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Rusija je pokazala neviđenu surovost. Situacja na frontu govori da će ovo trajati dugo, da će ratna sreća biti promenljiva i da će periodično uslediti razorni napad teškom artiljerijom. Rusija će pokušati da uspostavi totalnu kontrolu nad Donbasom, a što se tiče Zaporožja i Hersona, tu će verovatno trgovati - kaže Đukić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja