06:11

O izjavama Kurtija u jutarnjem programu govorili su Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Perko Matović, iz Centra za nacionalnu politiku.

KURTI GLUMI ZELENSKOG DA SE DODVORI BAJDENU! Analitičari složni: Gubi podršku, žuri mu se da iskoristi rat u Ukrajini PROTIV NAS

Politika -

Premijer tzv. Kosova, Admin Kurti izjavio je da dogovor između Beograda i Prištine mora biti postignut što pre, a najkasnije za dve godine. On je optužio Srbiju da vodi klijentsku politiku Kremlja.

O izjavama Kurtija u jutarnjem programu govorili su Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Perko Matović, iz Centra za nacionalnu politiku.

jutarnji
foto: Kurir telvizija

- Normalna stvar da mu se žuri jer želi da isoristi ovu situaciju između Rusije i Ukrajine. On je u velikom problemu, jer je u njegovoj vladi prazna kasa, nema rešeno energetsko pitane. veliko broj Albanaca se iseljava sa Kosova. Pokušava da napravi zaokret, da bi zaobišao pitanje registracie. Njegova podrška je u velikom padu. Pokušava da glumi Zelenskog - rekao je Beriša.

- Apslutno se slažem. Očekuje se smena ražima u SAD za dve godine za dve godine. Kurtiju je potrebna Bajdenova podrška i zato žuri. Vi sada u Americi imate raškohuškačku politiku koje nije dobra za našu stranu u pregovorima - kaže Matović.

jutarnji
foto: Kurir telvizija

- Imamo Briselski i Vašingtonski sporazum koje treba realizovati. Nijedan srpski političar neće prihvatiti predlog Francuske i Nemačke. One insistiraju da Kosovo dobije nezavisnost, a Srbiji da daju novac da bi bila ekonomski ekonomski jača, što znači da Srbija treba da proda Kosovo - tvrdi Petković.

- Oni se pozivaju na bosnizaciju i govore da neće biti Republike Srpske na tzv. Kosovu i porede predsednika Vučića sa Putinom. Albanska strana nije ispoštovala ništa, ni Briselski ni Vašingtoski sporazum, a mi sve - kaže Matić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track