POKS TRAŽI: Nova Vlada da otvori pitanje obnove Kraljevine Srbije
Foto: Fonet/Dragan Antonić

POziv premijerki

POKS TRAŽI: Nova Vlada da otvori pitanje obnove Kraljevine Srbije

Politika -

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je novoizabranu Vladu Srbije da otvori javnu raspravu o promeni oblika vladavine i državnog uređenja Srbije, republike ili monarhije.

- Glavna osobina svih država koje su monarhije u Evropi su stabilnost i ugled. Obnovom kraljevine i Srbija bi vrlo brzo stekla takav imidž u svetu. Osim toga, kao u svim monarhijama, dobili bi smo neophodno jedinstvo oko ključnih nacionalnih interesa, jer kralj ne pripada ni jednoj stranci, niti polaže bilo kome račune unutra ili spolja, osim narodu. Upravo su nam stabilnost, ugled i jedinstvo potrebnije nego ikada - izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Vojislav Mihailović, unuk, Draža Mihailović, jul 2019
foto: Sonja Spasić

Kako kaže, Republiku Srbiju sada svrstavaju u društvo sa Republikom Albanijom, Republikom Severnom Makedonijom, Republikom Bosnom i Hercegovinom, kao da smo isti.

- Srbija nije i nikada neće biti ista sa tim državama. Mi imamo državnost 1200 godina i naše mesto je u društvu drugih kraljevina, Norveške, Švedske, Danske, Ujedinjenog kraljevstva, Španije Belgije, Holandije. Obnovom Kraljevine Srbije, vratili bi smo se tradicionalnim vrednostima i prekinuli bi smo lanac poraza i propadanja kojim smo izloženi otkad smo postali republika - konstatovao je Mihailović.

Kurir.rs/ Foto/Source:Fonet/Dragan Antonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja