ISPRAVKA Fekt-čekeri tvrde: Nema dokaza da je Kurtijeva odluka o registracijama usmerena na pogrom Srba
Foto: Kurir Televizija

ISPRAVKA Fekt-čekeri tvrde: Nema dokaza da je Kurtijeva odluka o registracijama usmerena na pogrom Srba

Politika -

Portal Kurir jedan je od medija koji je preneo izjavu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, koji je izjavio da je odluka premijera Kosova Aljbina Kurtija o preregistraciji tablica "nelegalna i nasilna" i da je njegov osnovni cilj da "istisne" postojanje Srba na Kosovu, a portal Hibrid.info u svojoj analizi tvrdi da za ovakvu izjavu nema činjeničnog utemeljenja.

"Iako se poziva na navodni plan premijera Aljbina Кurtija, Petković ga ne argumentuje nikakvim činjenicama, koje bi mogle biti bilo koji dokument ili dokaz druge vrste", tvrdi ovaj sajt.

Oni se pozivaju i na izjavu Kurtija, citirajući šta je rekao na konferenciji nakon sednice vlade tzv Kosova:

"Ovo nisu mere protiv Srba, naprotiv, to su mere za Srbe. Mere koje im obezbeđuju finansijsko olakšanje i mi smo zainteresovani da svi budu jednaki. Ne možemo biti ravnopravni u Republici ako neko ima RКS tablice i neko hoće da ih održava КM. Dakle, to nije ni osveta, ni mržnja, ni bes, to je primena zakona, to je poredak, to su odluke vlasti koje ne diskriminišu ljude na osnovu etničke pripadnosti", kazao je Kurti.

"Petković bez činjenica tvrdi da Кurti ovom odlukom ima za cilj da ugnjetava i deportuje kosovske Srbe" navodi ovaj fekt-čeking sajt i ocenjuje da je ova tvrdnja nestabilna.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track