BRNABIĆ NA SAMITU BERLINSKOG PROCESA: Izraz njenog lica govori sa čime se suočava
Foto: Kabinet Premijera

POLITIKA

BRNABIĆ NA SAMITU BERLINSKOG PROCESA: Izraz njenog lica govori sa čime se suočava

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić trenutno boravi u Nemačkoj na Samitu Berlinskog procesa na kojem su prisutni nemački kancelar Olaf Šolc, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, kao i lideri zapadnobalkanske šestorke.

Ako je suditi po fotografijama na kojima je Brnabićeva, reklo bi se da sastanci nisu nimalo laki, već da su na stolu teške teme.

Naime, pojedini mediji objavili su ranije da će se u okviru Samita od Srbije tražiti priznanje nezavisnog Kosova, ali i uvođenje sankcija Rusiji.

Ana Brnabić
foto: Kabinet Premijera

Brnabićeva danas, osim potpisivanja određenih sporazuma sa državama regiona, govori i na tri radne sesije - "Regionalna saradnja i regionalno zajedničko tržište", zatim "Sigurnost snabdevanja energijom i transformacija", kao i na skupu posvećenom budućnosti Berlinskog procesa.

Ana Brnabić
foto: Kabinet Premijera

Premijerka danas ima sastanke sa brojnim svetskim političarima, a planiran je i susret sa predstavnicima Foruma mladih i Foruma civilnog društva, kao i sastanak s nemačkim privrednicima u organizaciji Odbora za istok nemačke privrede i Skupštine nemačkih privrednih komora.

Kurir.rs/ Foto/Source:Kabinet Premijera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track