REKAO SAM VULINU ŠTA SE TI TRESEŠ A NISAM HTEO NI PANCIR DA NOSIM! Predsednik Vučić o atentatu i svedočenju Lalića (VIDEO)
Foto: Printscreen Pink

otvaranje spomenika stefanu nemanji bilo "idealna prilika"

REKAO SAM VULINU ŠTA SE TI TRESEŠ A NISAM HTEO NI PANCIR DA NOSIM! Predsednik Vučić o atentatu i svedočenju Lalića (VIDEO)

Politika -

Rekao sam da nikada u svojoj zemlji neću da nosim pancir, a da se krijem od svog naroda, ne pada mi na pamet sve dok sam živ

BEOGRAD - Rekao sam da nikada u svojoj zemlji neću da nosim pancir, a da se krijem od svog naroda, ne pada mi na pamet! Sve dok sam sam živ, idem među svoj narod, neću da se krijem... Kakva je to onda država kad mafija može da ubije šefa države... - rekao je predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja posle dodele odlikovanja srpskim herojima sa KiM Nenadu Đuriću i Aleksandru Filipoviću.

Predsednik je govorio o tome da je svedok-saradnik Srđan Lalić na suđenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću priznao da je ta kriminalna grupa planirala atentat na njega, a da su se neki tome smejali, pa upitao hoće li se sad neko zbog toga izviniti...

1 / 9 Foto: Printscreen Pink

Znamo ko je učestvovao, imamo nove podatke!

– Hoće li se neko izviniti? A je li se neko izvinio za tri godine laži o Jovanjici? Niko to od vas nije doživeo, doživela je moja porodica i kada se sve dokazalo kao notorna laž nije bilo ni izvinite. Mislite da će neko reći izvinite kad su govorili da smo privodili nekog u Ritopek, a mislim da jedino tamo nisam bio. Mi sada imamo nove podatke, sada imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama učestvovao. I u prvom pokušaju i u kasnijim pokušajima.

- Nisu naše službe mogle da izmišljaju nešto. Pojaviće se novi podaci, imamo nove pakete skinute s telefona. Sad imamo potvrde, znamo ko je sve u tim pričama učestvovao, znamo ko su lica koja je trebalo da učestvuju u izvršenju...

Imamo delove gde govore o ubistvu i napadu

Mi sada imamo mnogo više podataka, imamo nove pakete sa telefona. Delove gde počinju da govore o ubistvu i napadu na mene. Znamo ko su lica koja su trebalo da učestvuju u izvršenju, u prvom i kasnijim pokušajima", rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu, nakon dodele odlikovanja bivšim predstavnicima kosovske policije na severu pokrajine, dodao je predsednik.

Šta se dešavalo na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji

- Ja sam se tad okrenuo prema ljudima na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji tu je bio ministar MUP, okrenuo sam se prema Vulinu i rekao mu:

- Šta ti je, šta se ti treseš od straha. Naravno, to je bila šala, nije se tresao, on je ozbiljan čovek.

Predsednik je podsetio da se sve to dešavalo na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji jer je to "bila idealna prilika" pošto je posredi bio veliki, otvoren prostor zbog čega je MUP svud unaokolo postavio snajperiste.

Dok sam živ, pancir u svojoj zemlji neću da nosim

Videli ste da sam mirno prošao, mirno održao govor i vratio se. Nisam ni pancir nosio jer sam rekao da nikada u svojoj zemlji neću nositi pancir. Dok sam živ ići ću u svoj narod, a pancir da nosim neću...

Mafiji smo odsekli glavu

Kao što sam rekao mafiju pobeđujemo, glavu smo joj odsekli, ali ima još nervnih zahršetaka, ali to ćemo rešiti u narednom periodu – zaključio je predsednik.

Šta moja porodica trpi godinama unazad: Jedino naselje u kom nisam bio je Ritopek

Vučić je sada govorio o iskazu Lalića, kao i o tome šta sve njegova porodica trpi godinama unazad.

03:16

Vučić o atentatu na njega i svedočenju Lalića, nikada u svojoj zemlji neću da nosim pancir

- Niko od vas to nije doživeo, doživela je moja porodica. Sve se pokazalo kao laž, sudski presuđeno. Niko nije rekao izvinite. Ritopek je jedino naselje u Beogradu kojem nikada nisam bio. Nisu naše službe mogle da izmišljaju nešto. Pojaviće se novi podaci, imamo nove pakete skinute s telefona. Sad imamo potvrde, znamo ko je sve u tim pričama učestvovao, znamo ko su lica koja je trebalo da učestvuju u izvršenju - rekao je Vučić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track