"DANAS UREZUJETE NAJVEĆI PONOS U NAŠIM I BIĆIMA NAŠE PORODICE": Heroja Đurića odlikovao predsednik Vučić
Foto: Printscreen Pink

"DANAS UREZUJETE NAJVEĆI PONOS U NAŠIM I BIĆIMA NAŠE PORODICE": Heroja Đurića odlikovao predsednik Vučić

SRBI NA KIM -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je odlikovao kapetana Nenada Đurića, koji je obavljao funkciju direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever i kapetana Aleksandra Filipovića, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever.

- Poštovani predsedniče Republike Srbije gospodine Aleksandre Vučiću, draga braćo i sestre, dozvolite da Vam se u ime srpskog naroda sa Кosova i Metohije, mog saborca, kapetana Aleksandra Filipovića kao i svoje lično ime srdačno zahvalim na priznanjima koja ste nam danas uručili. Neizmerno vam hvala što danas urezujete najveći ponos u našim i bićima naše porodice, naših sunarodnika i kolega bez kojih ova prizanja ne bi bila moguća i mi ne bismo bili to što danas jesmo. Ona ne bi bila moguća ni bez podrške naše države Srbije i Vas lično i zato predstavljaju i zalog da nas se potomci neće stideti već će slediti sada utabane staze koje vode u čisto i iskreno društvo velikih i slavnih. Na kraju, želimo da ova priznanja posvetimo ne samo našoj, već svoj deci na Кosovu i Metohiji koja su samo željna slobode, igre i mirnog života. Živela Srbija - poručio je Đurić na ceremoniji.

01:13

Nenad Đurić - Priznanja posvećujemo svoj deci KiM

Predsednik Vučić uručio je kapetanu Nenadu Đuriću Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena, koja se dodeljuje za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti, a kapetanu Aleksandru Filipoviću Zlatnu medalju za hrabrost „Miloš Obilić“, koja se dodeljuje za dela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track