POKS PREDLAŽE: Zabraniti učenicima korišćenje mobilnih telefona dok traje nastava!
Foto: POKS

inicijativa

POKS PREDLAŽE: Zabraniti učenicima korišćenje mobilnih telefona dok traje nastava!

Politika -

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da donese obavezujuće stručno uputstvo prema kome će se u svim školama u Srbiji učenicima zabraniti korišćenje mobilnih telefona i drugih smart uređaja za vreme trajanja nastave.

-Iako su neke škole samoinicijativno već donele odluke o zabrani upotrebe mobilnih telefona, u većini škola to nije slučaj. Ne postoji nijedan smisleni razlog koji bi opravdao korišćenje mobilnih telefona, pametnih satova i sličnih uređaja tokom trajanja nastave. Jasno je da njihova upotreba remeti nastavu, odvlači pažnju učenicima i nastavnicima i zato bi odluka o zabrani telefona od strane ministarstva bila afirmativna mera, koja bi podigla kvalitet obrazovnog procesa - izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik POKS, Vojislav Mihailović i dodao:

- POKS je još pre dve godine tražio od ministarstva prosvete da izmenama Zakona o osnovama sistema obrazovanja podstakne škole da donesu interne akte kojim će zabraniti mobilne telefone u ovim ustanovama, ali tada za našu inicijativu nije bilo dovoljno sluha. Rešenje bi moglo biti vrlo jednostavno, jer bi učenici prilikom ulaska u školu ostavljali svoje telefone na za to predviđeno mesto i uzimali ih po završetku nastave - dodao je Mihailović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track