PREDSEDNIK ZAVRŠIO POSETU NORVEŠKOJ: Uveren sam da će naša zemlja biti među najboljima i u nauci i u tehnološkom razvoju
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

drugi dan zvanične posete norveškoj

PREDSEDNIK ZAVRŠIO POSETU NORVEŠKOJ: Uveren sam da će naša zemlja biti među najboljima i u nauci i u tehnološkom razvoju

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je danas dvodnevnu posetu Norveškoj tokom koje je razgovarao sa norveškim zvaničnicima i privrednicima iz energetskog sektora.

Sa gradonačelnicom Trondhejma Ritom Otervik Vučić je danas posetio katederalu Nidaros.

"Fasciniran sam ovim remek-delom gotske arhitekture, koje je ujedno i najsevernija srednjovekovna katedrala na svetu, ali i čuveno mesto hodočašća koje je odolelo vekovima, da bi danas ponovo zablistalo u punom sjaju, kao jedan od simbola ove ponosne države", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je prethodno posetio i Norveški univerzitet nauke i tehnologije (NTNU) i ;Istraživački centar HydroCen u okviru NTNU gde se sastao sa srpskim studentima i Institut SINTEF.

"Razmišljam o viziji Srbije koja se brzim korakom približava najnovijim globalnim trendovima u oblasti visokih tehnologija. Završavam obilazak uveren da će naša zemlja, uz iskustva naših stručnjaka stečena u vrhunskim svetskim naučnim institucijama, biti među najboljima i u nauci, i u tehnološkom razvoju", objavio je predsednik na Instagramu.

Prvog dana posete Norveškoj, Vučić se juče u Oslu sastao sa predsednikom parlamenta Masudom Garahanijem, premijerom Junasom Garom Sterom i kraljem Haraldom Petim, kao ;i s norveškim privrednicima iz energetskog sektora.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track