GAŠIĆ REAGOVAO NA SRAMAN POTEZ KURTIJA: Terorista ponovo prekršio međunarodni sporazum
Foto: MUP Srbije

oštro

GAŠIĆ REAGOVAO NA SRAMAN POTEZ KURTIJA: Terorista ponovo prekršio međunarodni sporazum

Politika -

Ministar policije Bratislav Gašić ocenio je nakon imenovanja Nenada Rašića za ministra u vladi lažne države Kosovo da je posredi još jedno kršenje međunarodnih sporazuma.

- Danas smo imali priliku po ko zna koji put da vidimo kako se sprovode dvostruki aršini i krši međunarodno obavezujući sporazum koji je potpisan u Briselu od strane EU i njihovog saveznika teroriste Aljbina Kurtija. Predsednik Aleksandar Vučić ima moju punu podršku, kako mene lično, tako i svih pripadnika MUP-a. Ministarstvo unutrašnjih poslova će zaštittii sve građane Srbije i neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost - naglasio je Gašić.

Predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić, podsetimo, imenovan je danas za ministra za zajednice i povratak u vladi lažne države Kosova odlukom premijera Aljbina Kurtija.

Mesto ministra za zajednice i povratak bilo je upražnjeno skoro mesec dana od kada je bivši ministar iz Srpske liste Goran Rakić poneo ostavku.

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se nakon toga i naglasio da je izjava Brisela sramna i da je to najblaža reč koja može da se upotrebi.

- Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od 1 odsto kao i Rada Trajković koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da žele progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM - rekao je Vučić i dodao da zbog toga neće ići na Samit EU - Zapadni balkan u Tirani.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track