PREDSEDNIK RAZGOVARAO S LAJČAKOM: Razmotrio sam dešavanja na KiM i probleme s kojima se Srbi suočavaju, opredeljeni smo za dijalog
Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav

Izaslanik Evropske unije za dijalog u poseti srbiji

PREDSEDNIK RAZGOVARAO S LAJČAKOM: Razmotrio sam dešavanja na KiM i probleme s kojima se Srbi suočavaju, opredeljeni smo za dijalog

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas na Andrićevom vencu EU izaslanika Miroslava Lajčaka s kojim je razgovarao o situaciji na KiM.

- Razmotrio sam poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine. Naglasio sam neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje našeg naroda. Srbija je opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga, u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uslova za život svih građana - objavio je predsednik na zvaničnom Instagram nalogu Budućnost Srbije posle razgovora s Lajčakom.

Podsetimo, izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravi danas u Beogradu, gde je posle sastanka s predsednikom najavljen i njegov sastanak s ministrom inostranih poslova Ivicom Dačićem u 13 sati, u Ministarstvu spoljnih poslova.

Lajčak je u medijima pre dva dana najavio da će ove nedelje posetiti Beograd i Prištinu, da bi razgovarao o poštovanju sporazuma o registarskim tablicama, kao i o "narednim koracima za normalizaciju odnosa u skladu sa francusko-nemačkim planom".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track