VANREDNO OBRAĆANJE PETKOVIĆA: Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju drži HITNU konferenciju zbog okupacije severa KiM
Foto: Beta Milos Miskov

napeto na KiM

VANREDNO OBRAĆANJE PETKOVIĆA: Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju drži HITNU konferenciju zbog okupacije severa KiM

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković održaće večeras, 8. decembra, u 23 sata, vanrednu konferenciju za medije u Pres sali Vlade Republike Srbije.

Podsetimo, između 200 i 300 Kurtijevih policajaca do zuba naoružanih peške je, u pratnji brojnih vozila, umarširalo večeras iz pravca Južne u Severnu Mitrovicu i uputilo se u pravcu Bošnjačke mahale.

Iako je prva informacija glasila da je u Severnu Mitrovicu upala jedinica specijalne policije, to je ubrzo ispostavilo kao netačno, jer se na snimcima i fotografijama vidi da je reč o pripadnicima obične policije.

Greška u tekstu je ispravljena nakon što su reporteri KALLXO.com iz Severne Mitrovice potvrdili da na terenu nisu viđeni pripadnici specijalne jedinice nego da su jedino prisutni redovni policajci koji se jasno razlkuju od specijalnih jedinica po uniformi i vozilima koja koriste.

KALLXO.com je kontaktirao zvaničnika vlade u Prištini Dželjala Svečlju koji je takođe demantovao vest da se specijalna jedinica nalazi u severnom delu Kosova.

Kurtijevi policajci blokirali su čitavu Kosovsku Mitrovicu, ne dozvoljavaju ni snimanje ni fotografisanje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track