PRVA REAKCIJA IZ PRIŠTINE NAKON UPADA 300 POLICIJACA U MITROVICU: Narednih dana pojačaćemo prisustvo na severu KiM
Foto: Printscreen

kim

PRVA REAKCIJA IZ PRIŠTINE NAKON UPADA 300 POLICIJACA U MITROVICU: Narednih dana pojačaćemo prisustvo na severu KiM

Politika -

Policija lažne države Kosova saopštila je večeras da će u narednim danima povećati svoje prisustvo na severu KiM i dodala da je održavanje javnog reda među njenim glavnim ciljevima.

Između 200 i 300 policajaca, podsetimo, umarširalo je nešto posle 20 sati uz pratnju oklopnih vozila iz Južne u Severnu Mitrovicu, saznaje Kurir.

Iako je prva informacija glasila da je u Severnu Mitrovicu upala jedinica specijalne policije, to je ubrzo ispostavilo kao netačno, jer se na snimcima i fotografijama vidi da je reč o pripadnicima obične policije.

Greška u tekstu je ispravljena nakon što su reporteri KALLXO.com iz Severne Mitrovice potvrdili da na terenu nisu viđeni pripadnici specijalne jedinice nego da su jedino prisutni redovni policajci koji se jasno razlkuju od specijalnih jedinica po uniformi i vozilima koja koriste.

KALLXO.com je kontaktirao zvaničnika vlade u Prištini Dželjala Svečlju koji je takođe demantovao vest da se specijalna jedinica nalazi u severnom delu Kosova.

Trenutno drže pod blokadom celu Kosovsku Mitrovicu i ne dozvoljavaju ni snimanje ni fotografisanje.

- Prioritet je obezbeđivanje bezbednosti za sve građane, stoga, ocenjujući trenutno stanje i trendove u severnim opštinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na severu kako bi ostvarila ciljeve. Policija kontinuirano prati i analizira dešavanja praveći stručne procene na osnovu kojih preduzima neophodne mere za sprovođenje zakona - dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track