SIN PUŠTENOG DEJANA PANTIĆA, PREDRAG ZA KURIR: Svi smo plakali KAD JE TATA DOŠAO KUĆI
Foto: printscreen kosovoonline, Privatna Arhiva

napokon sa porodicom

SIN PUŠTENOG DEJANA PANTIĆA, PREDRAG ZA KURIR: Svi smo plakali KAD JE TATA DOŠAO KUĆI

Politika -

Kad je tata u sredu uveče došao kući, pao nam je u zagrljaj i svi smo zaplakali... On se sada dobro oseća, ipak je sve lakše kada je kod kuće sa porodicom, a ne nevin u pritvoru. Iako nam i dalje predstoji borba, ovo je korak ka konačnoj pobedi. Svaki drugi narod bi u ovakvim uslovima odavno otišao sa Kosova, ali Srbi su posebni i nikada se nećemo skloniti sa naših vekovnih ognjišta i napustiti dedovinu. Teško je, ali nećemo odustati!

Ovo za Kurir priča Predrag Pantić (27), sin policajca Dejana Pantića, koji je 10. decembra uhapšen na graničnom prelazu Jarinje pod optužbama tzv. kosovskih vlasti za terorizam, a u sredu je pušten da se brani iz kućnog pritvora.

Mlađi Pantić objašnjava da Dejan ne sme da govori za medije zbog trajanja sudskog procesa, ali da cela porodica oseća veliko olakšanje.

Kap koja je prelila čašu - Tata je u pritvoru imao problema sa pritiskom i gušenjem jer mu nisu davali da šeta, nije mogao ni da se tušira, a krevet je dobio tek nakon tri dana... Važno je da je sada kod kuće, i to će ga najbolje oporaviti. Pozvao ga je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković da pita kako je i preneo mu pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i kazao da će ga i on sam pozvati kasnije... Od prvog dana i Vučić, i premijerka Brnabić, i Kancelarija za KiM, i mediji i ceo srpski narod bili su uz nas. Verujem da bi i tatu i celu našu porodicu pojeo mrak da nije bilo svih ovih ljudi i da se nije umešala međunarodna zajednica. Tatino hapšenje je bila kap koja je prelila čašu za narod, koji ovde teško živi već godinama, i zato su izašli na barikade, svi su znali da je Dejan nevin. Ovo je nada da srpski glas može da se čuje i da će sve da krene nabolje - kazao je Predrag.

Podsetimo, Pantićevo hapšenje bilo je jedan od glavnih razloga za postavljanje barikada na severu Kosova, a juče su iste polako uklanjane.

(Kurir.rs / J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja