LICEMERNO: Posle 3 napada na Srbe, Kurti čestitao Božić, poslušajte šta je rekao na srpskom jeziku (VIDEO)
Foto: Facebook Printscreen

video-poruka

LICEMERNO: Posle 3 napada na Srbe, Kurti čestitao Božić, poslušajte šta je rekao na srpskom jeziku (VIDEO)

Politika -

PRIŠTINA - Kosovski premijer Aljbin Kurti čestitao je danas Božić pripadnicima srpske zajednice na Kosovu, video-porukom na srpskom jeziku.

"U vreme praznika kada slavimo mir, ljubav i nadu, svim vernicima pravoslavne veroispovesti želim srećan Božić. Želim da u miru i blagostanju provedete predstojeće praznike zajedno sa svim vašim najmilijima i sa komšijama na Kosovu", rekao je Kurti.

Pozvao je građane da svakoga dana "rade naporno i pošteno uz međusobnu motivaciju za suživot i razumevanje, pravdu i praštanje", navodeći da se uz takve vrednosti stvara bolje sutra. "Neka je srećan i blagosloven Božić", dodao je Kurti.

Predsednica Kosova čestitala Božić pravoslavnim vernicima

Predsednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je Božić građanima Kosova koji slave taj praznik po julijanskom kalendaru. Osmani je u čestitki poželela da im ljubav, mir i sloga "ispune srca i domove" i ukazala da su praznici poput Božića "u funkciji ljubavi i solidarnosti" među ljudima.

"Verska tolerancija je tradicionalna vrednost kosovskog društva. Treba da podržavamo jedni druge, ne samo na ovaj dan, i da u isto vreme imamo više nade, vere i hrabrosti. Neka sreća, zdravlje i blagostanje uvek budu sa vama", navela je Osmani. I premijer Kosova Aljbin Kurti danas je čestitao Božić pripadnicima srpske zajednice na Kosovu, video porukom na srpskom jeziku.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track