SVI SMO UZNEMIRENI! Žitelj Gotovuše za Kurir: Ova tragedija je opasna poruka za nas Srbe! MI SMO IM TRN U OKU JER SMO OPSTALI
Bojan Radić, Foto: Kurir

dan posle ranjavanja dečaka

SVI SMO UZNEMIRENI! Žitelj Gotovuše za Kurir: Ova tragedija je opasna poruka za nas Srbe! MI SMO IM TRN U OKU JER SMO OPSTALI

Politika -

Žitelji Gotovuše, mesta kraj Štrpca u kojem su upucani srpski dečaci, okupili su se danas, na Božić, u seoskoj crkvi i zapalili sveće za zdravlje ranjenih komšija.

Bojan Radić je jedan od meštana Gotovuše koji za Kurir prenosi da je u selu i dan posle ovog napada prisutna velika uznemirenost.

- Svi smo još u šoku. Ovaj mučki napad nas je sve uznemirio. Ovo je tragedija koja će se dugo pamtiti. Hvala milom bogu da su deca izvukla živu glavu. To je sad najvažnije. Tradicionalno smo se svi okupili prvog dana Božića u crkvi. Danas je bilo drugačije, svi smo pod utiskom ove nesreće. Svi su potišteni, uplašeni i zabrinuti. Zapalili smo sveće za njihovo zdravlje. Narod je zaista uplašen i ovo je jako strašna i opasna poruka koju smo dobili kao Srbi koji žele da ostanu na vekovnom ognjištu - ispričao nam je Radić.

On je uveren da iza svega stoji mržnja Albanaca prema preostalim Srbima:

- Mi smo njima trn u oku jer smo opstali. Tragedija koja se desila na Badnji dan je vetar u leđa za iseljavanje Srba sa Kosova i Metohije. Ako se nešto krupno ne dogodi na bezbednosnom i ekonomskom planu, nema nama opstanka ovde - naglašava naš sagovornik.

Stefan Stojanović
Stefan Stojanovićfoto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

Kako nam je rekao, Stefan Stojanović (11) se oporavlja posle ranjavanja.

- Stižu nam vesti o njegovom stanju. Sa njim su majka, otac i baka i ima podršku svih nas iz Gotovuše da se što pre oporavi i nastavi svoje detinjstvo u svom selu i u svojoj kući - poručio je Radić.

Dva srpska dečaka Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21), koji su ranjeni su juče u Gotovuši kod Štrpca,kada je njih iz vozila u pokretu, dok su nosili badnjak, pucao lokalni Albanac, inače pripadnik KBS, nalaze se na stacionarnom lečenju u KBC Gračanica.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track