ZNATE JE IZ SKUPŠTINE I SA TELEVIZIJE ALI NIKAD NE BISTE POGODILI: Ko je zgodna političarka sa slike, sada majka dve ćerke (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen

ne možete ni da pretpostavite

ZNATE JE IZ SKUPŠTINE I SA TELEVIZIJE ALI NIKAD NE BISTE POGODILI: Ko je zgodna političarka sa slike, sada majka dve ćerke (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Znate je iz Skupštine Srbije u kojoj zauzima visoku poziciju a mogli ste da je vidite i na televiziji.

Poslanica je i poznata političarka, rođena 15. oktobra 1979. godine u Pančevu. Diplomirala je Fakultet političkih nauka na Beogradskom univerzitetu i po zanimanju je diplomirani politikolog za međunarodne odnose.

Međutim, danas je znate po aktivnom učešću u političkom životu. Počela je u privatnom sektoru - od 2008. do 2015. godine radila je u oblasti energetike, gde je obavljala posao menadžera prodaje i marketinga, a kasnije i savetničke poslove. Od marta 2015. do marta 2018. obavljala je dužnost direktora pančevačkog JKP „Grejanje“, kada ovo preduzeće zbog odličnih rezultata i razvoja dobija nagradu za najuspešniju toplanu u Srbiji.

Nakon verifikacije poslaničkog mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije, narodni poslanik postaje 2018. godine. Obavljala je dužnost narodne poslanice u dva saziva Narodne skupštine, a na izborima 2022. godine izabrana je po treći put.

Aleksandra Božić
foto: Printscreen/Instagram

Usavršavala se u domenu korporativnog upravljanja, finansijskog upravljanja i kontrole. Poseduje sertifikat Internog proverivača prema ISO 14001:2015. kao i sertifikat za finansijsko, pravno i budžetsko poslovanje privrednih društava, budžetskih korisnika i javnih preduzeća.

Sandra Božić
foto: Instagram Printscreen

U toku profesionalne karijere kao menadžer projekta, ispred grada Pančeva, vodila je projekat „Banatsko sunce za sve“,koji i danas predstavlja jedan od najvećih projekata te vrste u Jugoistočnoj Evropi. Pored toga,uspešno je obavljala funkciju predsednika Upravnog odbora Atletskog kluba „Dinamo“iz Pančeva, u kojem je ostvarila zapažene juniorske rezultate. Članica je Predsedništva Srpske napredne stranke.

Govori engleski i ruski jezik, majka je dve ćerke.

Ako je dosad niste prepoznali, verovatno zbog boje kose...

...reč je o Sandri Božić, potpredsednici Narodne skupštine Srbije.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track