SRBIJA SUOČENA SA LICEMERJEM DELA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE! Starović: Okreću glavu kad je u pitanju naš teritorijalni integritet
Foto: Kurir televizija

zabrinutost

SRBIJA SUOČENA SA LICEMERJEM DELA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE! Starović: Okreću glavu kad je u pitanju naš teritorijalni integritet

Politika -

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović izjavio je je Srbija suočena sa licemerjem značajnog dela međunarodne zajednice, jer, kako je istakao, brojne zemlje koje podržavaju teritorijalni integritet Ukrajine, okreću glavu kad je u pitanju teritorijalni integritet Srbije.

Starović je za TV "Al Džazira" izjavio i da da postoji određeni nivo zabrinutosti jer je Srbija već mesecima na meti propagandne kampanje koja ima za cilj da je lažno optuži da je neka vrsta ruskog zastupnika na Balkanu i ocenio da je to potpuno besmisleni i da Srbija nije ničiji zastupnik.

"Mi vodimo našu politiku koja se zasniva na dva stuba - prvi je da smo vojno neutralna zemlja, a drugi je naša politička nezavisnost", istakao je Starović.

Kako je dodao to ne znači da Srbija nema principijelan stav u vezi sa ratom u Ukrajini, stav koji je zasnovan na opšteprihvaćenim vrednostima.

"Imamo to u vidu i čvrsto stojimo iza teritorijalnog integriteta Ukrajine, koji je naravno predstavljen načinom glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i drugim međunarodnim organizacijama, ali istovremeno smo suočeni sa licemerjem značajnog dela međunarodne zajednice, gde brojne zemlje podržavaju teritorijalni integritet Ukrajine, kao i mi, ali okreću glavu kad je u pitanju naš teritorijalni integritet, čak ga i ugrožavaju podržavanjem separatizma u našoj pokrajini Kosovo i Metohija", naglasio je Starović.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track