"ŽELE DA POMERE CRVENU LINIJU SRBIJE!" Miletić povodom kosovskog pitanja upozorio: Po svemu sudeći SVE ĆE SE SPONTANO SRUŠITI
Foto: Kurir Televizija

kurir tv

"ŽELE DA POMERE CRVENU LINIJU SRBIJE!" Miletić povodom kosovskog pitanja upozorio: Po svemu sudeći SVE ĆE SE SPONTANO SRUŠITI

Politika -

"Pred nama nisu laki dani, a ni izbori. Da bismo odbranili i sačuvali i zemlju i narod moramo biti jedinstveni i ujedinjeni", poručio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa izazovima koji nam predstoje u rešavanju problema Kosova i Metohije.

Sastanak sa zapadnom "petorkom", koji je imao u petak u Beogradu, predsednik je opisao kao jedan od najtežih dana za Srbiju. Istakao je da je "zbog onoga što nas čeka u budućnosti", potrebno jedinstvo.

Da li će kosovski problem biti rešen predlogom "diplomatske petroke" sa kojom se prošle nedelje sastao predsednik?

Prof. dr Dejan Miletić, iz Centra za proučavanje globalizacije, gostovao je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji gde je pokušao da da odgovor na ovo teško pitanje.

Najpre je izneo mišljenje povodom prihvatanja francusko-nemačkog predloga za "Kosovo".

- Ovo što ja znam je da je spakovano u formi nemeštanje Srbije u članstvo Kosova u EU. Jer oni da mogu da to izvedu, oni bi svuda uveli Kosovo. Priznavanjem svih dokumenata obeležja, to je jedna vrlo složena igra - rekao je na početku razgovora i nastavio:

- Postoji intencija da se pomeri crvena linija Srbije. To se dešava i prištinskoj strani. Problem EU je što imate deset godina od jednog sporazuma koji nije implementiran, što bi mi sad verovali da bi novi ugovor nešto rešio? - upitao je Miletić.

03:56

Međunarodna zajednica želi da bezbedi postepenu nezavisnost Kosova i Metohije

Kako je rekao, EU ima problem sama sa sobom.

- Srbija nije faktor koji urušava dijalog i predlog. Po svemu sudeći sve će se spontano i srušiti. Ajde realizujte bar ovo skorije. Kako da vam verujemo? Mi moramo da budemo strpljivi i mudri jer je ovo jedan složen udar na nacionalne interese Srbije - rekao je on.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track