"SRBIJA ODMAH GUBI BEZVIZNI REŽIM!" Vučić o pretnjama velike petorke: Sa ove 3 posledice odmah bi se suočili ako odbijemo plan
Foto: Nemanja Nikolić

ucene sa zapada

"SRBIJA ODMAH GUBI BEZVIZNI REŽIM!" Vučić o pretnjama velike petorke: Sa ove 3 posledice odmah bi se suočili ako odbijemo plan

Politika -

Srbija odmah gubi bezvizni režim! Vučić: 3 trenutne posledice ako Srbija ne prihvati plan velike petorke

Srbija je suočena sa 3 ozbiljne posledice ako je prihvati plan, obelodanio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju naciji.

U drugoj rečenici "velike petorke" saopšteno je: "morate da prihvatite ovaj plan, a ako ne prihvatite novi pregovarački okvir za put ka Evropi" suočićete se:

Pod 1 - sa prekidom evropskih integracija i ukidanjem bezviznog režima.

Pod 2 - sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija.

Pod 3 - Sa sveobuhvatnim merama u ekonomskom i političkom smislu koje će naneti veliku štetu Republici Srbiji - kazao je on.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Video Plus

Celokupno obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića pročitajte OVDE.

Vučić je istakao je izneo plan i šta može da se radi, a pod jedan je da Srbija mora da nastavi svoj evropski put.

- Bili bismo ekonomski i politički izgubljeni bez evropskog puta. A da smo bez toga, ne bih pristao da vodim zemlju. Naš plan je da radimo mnogo više i jače. Da radimo na reformama našeg pravnog sistema. Da u svemu pokušamo da budemo najbolji. Sutra imamo sednicu saveta za BDP. Moramo da u svemu budemo najbolji, kao što smo prošle godine 63 odsto investicija privukli, od celog Zapadnog balkana - rekao je Vučić i dodao:

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Video Plus

- Ljudi ne treba da brinu, ništa nismo potpisali, nigde nema ni paraf. Ja ću narednih dana pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa u Narodnu skupštinu koji žele da čuju, i obavestiću ih kako je sve teklo, šta su namere. Tražićemo značajniju ulogu parlamenta i vlade, to je važno. Ja uvek obaveštavam, i saslušam mišljenje SPC i verskih zajedenica. Pred nama je težak period, i biće potrebno više truda, rada i energije, da bismo sve mogli na najbolji mogući način - dodao je.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track