POKS: Bićemo opozicija u Novom Sadu, kao što smo u Beogradu i u još 38 gradova i opština
Foto: Info služba NADA

ISKLJUČENI IZ LOKALNE VLASTI

POKS: Bićemo opozicija u Novom Sadu, kao što smo u Beogradu i u još 38 gradova i opština

Politika -

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje kao očekivanu odluku SNS da isključi iz lokalne vlasti POKS u Novom Sadu i Bečeju, ali to, kako navode u saopštenju, neće uticati na promenu politike stranke.

- Odluka SNS da raskine lokalnu koaliciju sa POKS u svim opštinama i gradovima, odnosno u Novom Sadu i Bečeju je logična, jer su naše politike duboko suprotstavljene kada je glavna i aktuelna državna tema u pitanju, a to je strategija odbrane Kosova i Metohije. Smatramo da je politika vladajuće koalicije, popuštanja prema zapadu vrlo pogrešna i duboko u suprotnosti sa vitalnim interesima države Srbije i srpskog naroda u celini - izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

- Ne čudi nas ovakva odluka SNS, s obzirom na to da je POKS žestoko kritikovao takvu politiku na poslednjoj sednici Skupštini Srbije. Nespojivo je bilo da učestvujemo u vlasti sa SNS na lokalnom nivou, bez obzira na to što ona ima komunalni karakter. POKS je opozicija vlasti na republičkom nivou, u gradu Beogradu i još 38 gradova i opština širom Srbije gde ima odbornike, a od danas će biti konstruktivna opozicija i na lokalnom nivou u Novom Sadu i Bečeju - dodao je Mihailović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track