BRUTALNA LAŽ I SMELOST! Ana Brnabić reagovala na Kurtijevu izjavu o neplaćenim računima za struju na severu KiM
Foto: Printscreen/RTS

Premijerka odgovorila

BRUTALNA LAŽ I SMELOST! Ana Brnabić reagovala na Kurtijevu izjavu o neplaćenim računima za struju na severu KiM

Politika -

O izjavi kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je Srbija "preko paralelnih struktura koje kontroliše na severu", oštetila Kosovo i Metohiju za više stotina miliona evra preko neplaćenih računa za struju i komunalije, premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je brutalna laž.

“Ovo je samo jedan primer razmera i smelosti laži Aljbina Kurtija. Može li se zamisliti u kojoj meri laže o stvarima koje je teže proveriti, a koje su manje očigledne (i koje su manje poznate) od ovoga? Brutalno”, navela je Brnabić na Tviteru.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uzvratio je sinoć tvitom na svom nalogu na napade Aljbina Kurtija i njegovih ministara na pripadnike srpske zajednice na severu Kosova, u kome je napisao da od Kurtija dolaze samo laži.

"Laž i samo laž od strane Aljbina Kurtija. Dve decenije Beograd je finansijski podržavao potrošnju električne energije na severu KiM i, primera radi, od novembra 2009. do decembra 2020. godine za te namene smo izdvojili 171 milion evra. Zato neka Kurti nadje drugačiji izgovor za to što mu je kasa prazna i neka prestane da laže i kriminalizuje Srbe. Dodatno, jedina odgovorna za nesprovodjenje energetske Mape puta jeste Priština, koja ne želi da dodeli Elektroseveru distributivne usluge", napisao je Petković i pozvao Prištinu da prestane sa lažnim vestima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja