DAČIĆ OTKRIO KAKO SU IZGLEDALI SASTANCI U MINHENU: Predsednik Vučić jasno ističe crvene linije koje su za Srbiju neprihvatljive
Foto: Printscreen/PINK

DAČIĆ OTKRIO KAKO SU IZGLEDALI SASTANCI U MINHENU: Predsednik Vučić jasno ističe crvene linije koje su za Srbiju neprihvatljive

Politika -

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić je tokom obraćanja predsednika Aleksandra Vučića iz Minhena zamolio da sa građanima podeli nešto važno.

Dačić je otkrio kako su izgledali današnji brojni sastanci srpske delegacije sa Makronom i Šolcom, Blinkenom, Kleverlijem, Boreljom i Micotakisom.

"Hteo sam da dodam, pošto je predsedniku verovatno neprijatno o tome da priča, jer sam prisustvovao ovim sastancima, pa moram da podelim. Razgovarao je sa Šolcom, Blinkenom, Makronom... Svi ti sastanci govore o tome da predsednik Vučić jasno ističe te crvene linije koje su za državu Srbiju neprihvatljive. To se moglo čuti i od Makrona, Šolca, od Lajčaka i Borelja da ne govorim, i od Blinkena. Ja sam koristio priliku da ih podsetim da sam ja bio taj pre 11 godina bio taj koji je potpisao Briselski sporazum i da smo 11 godina čekali da se sprovede sve iz tog sporazuma i da to značajno ruši poverenje u njih i u taj dogovor", rekao je Dačić za TV Pink.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj, gde učestvuje na 59. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track