SKANDAL! PROSLAVA GODIŠNJICE PROGLAŠENJA LAŽNE DRŽAVE USRED BEOGRADA! Petković: To je čista provokacija Prištine!
Foto: Printscreen

šok

SKANDAL! PROSLAVA GODIŠNJICE PROGLAŠENJA LAŽNE DRŽAVE USRED BEOGRADA! Petković: To je čista provokacija Prištine!

Politika -

Na vest da je usred Beograda, u prostorijama Kancelarije za vezu Prištine, prvi put proslavljena godišnjica proglašenja nezavisnosti Kosova, direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković poručio je da je reč o "čistoj provokaciji Prištine".

- Po Sporazumu ne postoji Kancelarija za vezu, već samo oficir za vezu, čiji se radni prostor nalazi u zgradi Delegacije EU. Ovaj skup je organizovan u dnevnoj sobi privatnog stana koji iznajmljuje oficir za vezu Prištine i to ne može biti zvanično.

Nažalost, neki su se poput Boška Obradovića obradovali tom događaju kako bi mogli da napadnu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića. Čista zloupotreba i bezobrazluk i srpske opozicije i Prištine. Ponovo su na istom zadatku - naveo je Petković na Tviteru.

Šaip Kamberi
foto: Printscreen

Poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi podelio je na društvenim mrežama fotografije sa prijema koji je organizovan u sredu veče u Beogradu i saopštio da je organizator proslave Kancelarija za vezu Prištine u Beogradu.

- Ovo je prvi put od otvaranja Kancelarije za vezu da se Dan nezavisnosti Kosova obeležava u Beogradu - napisao je Kamberi uz više fotografija na kojima se vidi da se u prostoriji, gde je postavljena zastava Kosova, okupilo više ljudi.

Domaćin prijema očigledno je bio oficir za vezu Prištine u Beogradu Jetiš Jašari, koji je dočekivao zvanice, među njima i predsednica Helsinškog odbora Sonja Biserko, direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić, bivši predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa koji je posebno provocirao porukom da je "na poziv ambasadora Jatiša Jašarija" organizovana proslava godišnjice.

Šaip Kamberi
foto: Printscreen

Gošća proslave bila je savetnica kosovskog premijera Ardita Sinani.

- Posebna je bila proslava 15. godišnjice nezavisnosti Kosova u Beogradu. Veoma značajna simbolika. Upravo zato će priznanje realnosti od glavnog grada Srbije za Republiku Kosovo biti šansa za demokratizaciju Srbije - rekla je Sinani.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track