PRODAJE ROG ZA SVEĆU! Petković: Bislimi lažima pokušava da izmami promenu stava država koje ne priznaju tzv. Кosovo
Foto: screenshot Pink tv

odgovori na provokaciju

PRODAJE ROG ZA SVEĆU! Petković: Bislimi lažima pokušava da izmami promenu stava država koje ne priznaju tzv. Кosovo

Politika -

Direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković odgovorio je na novu provokaciju Prištine.

"Predstavnik privremenih institucija samouprave u Prištini Besnik Bislimi potpuno pogrešno i zlonamerno interpretira spremnost Beograda na dijalog sa Prištinom kao nekakvu spremnost Srbije da prizna takozvano "Кosovo".

Beograd jeste opredeljen za normalizaciju odnosa sa Prištinom i stvaranje stabilnog okruženja za ekonomski razvoj čitavog regiona, međutim Beograd nikada neće priznati tzv. "Кosovo" i njegov jednostrani i protivpravni akt otcepljenja i nikada se neće saglasiti sa članstvom tzv. "Кosova" u UN.

Bislimi, inače nadaleko poznat po sklonosti da ne govori istinu, nastoji da lažima izmami promenu stava država koje ne priznaju tzv. "Кosovo", pokušavajući da im proda rog za sveću i zaboravljajući da te države se pre svega rukovode sopstvenim interesima, a ne interesima i snovima Prištine.

Umesto što u inostranstvu traži podršku za seperatističke ambicije Prištine, Bislimi bi trebalo da se, zajedno sa svojim šefom Кurtijem, posveti redefinisanju svoje šovinističke politike i okrene formiranju Zajednice srpskih opština, i to bi, da su im namere imalo dobre, trenutno trebalo da im bude jedina preokupacija.

Došlo je vreme kada politički lideri u Prištini nemaju više prostora za prazne tirade o demokratiji i nezavisnosti, jer čak i njihovi najveći zapadni sponzori shvataju da je reč o nekredibilnim i neodgovornim ljudima.

Sama činjenica da, moljakajući za promenu stava pojedinih država nepriznavača, Кurti i Bisljimi zloupotrebljavaju dijalog o normalizaciji odnosa da bi suštinski dodatno destabilizovali region, ali i da bi pokazali koliko su im namere maligne i neiskrene", kaže se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja