"SAD SU SETILI GDE ĆE PROFITIRATI, KADA GUBE RAT U UKRAJINI" Branković: Priterala orla zla godina! Čekamo na OVO 10 godina
Formiranje ZSO, Foto: Kurir TV

kurir tv

"SAD SU SETILI GDE ĆE PROFITIRATI, KADA GUBE RAT U UKRAJINI" Branković: Priterala orla zla godina! Čekamo na OVO 10 godina

Politika -

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil izjavio je na panelu "Budućnost Evropske Unije i Zapadnog Balkana" na Kopaonik biznis-forumu da je bitno da se svi slože oko toga da Zajednica srpskih opština mora da se formira tim pre, jer je predviđena sporazumom od pre 10 godina.

Branko Branković diplomata i nekadašnji ambasador pri UN i Đorđe Todorov, Centar za društvenu stabilnost.

Todorov, Branković
foto: Kurir tv

Prema rečima američkog ambasadora, obratio se Branković.

- Pre 10 godina su mislili da mogu da prođu bez formiranja ZSO. Naša politika bila je jasna. Situacija u Ukrajini koja nimalo nije povoljna za one koji podržavaju Ukrajinu, naravno, priteralo je kako se kaže, priterala orla zla godina, barem da u ovom delu nešto politički profitiraju. Sada su se setili da je najhitnije da se to ispuni - rekao je Branković, koji misli da smo i dalje daleko od rešenja.

01:31

Branković: Priterala orla zla godina! Čekamo na OVO 10 godina

Todorov ne smatra ovo novinom.

- Ono što je do sad bio problem, imamo konstantne napade na Srbe, na decu, gaženje prava i verskih i svih drugih i do nekog razgovora je moralo doći. Važno je da se ne nalazi priznanje na stolu i da Srbija ne bude ponižena. Mi jesmo za pregovore nismo za ucene. Predsednik je bio u Briselu, verovatno je Aljbin Kurti poslednja osoba sa kojom ono želi da se vidi. Jeste cilj u teoriji da bude zamrznuti konflikt, a mi moramo da delujem proaktivno i da ga rešavamo. Značajno je da je Kristofer Hil rekao šta je rekao, da niko ne može da ospori da su Srbi vekovima na Kosovu i Metohiji i da polažu pravo na jedan miran suživot tamo - rekao je Todorov.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja