DEŽURNE NADPATRIOTE NEDELJAMA TRUJU JAVNOST LAŽIMA: Milenko Jovanov žestoko odgovorio Jovanoviću, Obradoviću i Stamenkovskoj
Foto: Beta Miloš Miškov

REAGOVANJE

DEŽURNE NADPATRIOTE NEDELJAMA TRUJU JAVNOST LAŽIMA: Milenko Jovanov žestoko odgovorio Jovanoviću, Obradoviću i Stamenkovskoj

Politika -

Milenko Jovanov, član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekao je da "dežurne nadripatriote Miloš Jovanović, Boško Obradović, Milica Stamenkovska i njima slični ponovo pozivaju na nekakvo okupljanje, baš kao što su pozivali na skup koji je održan na Sretenje ove godine, kada su oni koji su poslušali njihov poziv sa sobom poneli karabin da u delo sprovedu zajedničku im ideju o nasilnom uklanjanju predsednika Vučića."

- Zato bi bilo dobro da javnosti kažu ko je od njih ovog puta zadužen da na predsednika Vučića potegne karabin? Budući da su nedeljama unazad svesno trovali javnost i da su najgorim lažima i izmišljotinama podizali političke tenzije do pucanja, izvesno je da se slični poduhvati mogu očekivati i na novom okupljanju koje sazivaju. Zato su smešni pokušaji da se za sve incidente unapred optuži Aleksandar Vučić. Uostalom, kako uopšte znaju da će ikakvih incidenata biti, ako ih ne planiraju? - zapitao se Jovanov i dodao:

- Najzad, svaki njihov istup je nova radost za Aljbina Kurtija, jer svaki put kada se ovi lažni rodoljubi pojave u javnosti, Kurti ima dokaz da nije ni najluđi, ni najekstremniji i da i od njega ima gorih. I dok Kurtiju donose radost, Srbiji bi svojom maloumnim politikantstvom doneli isključivo štetu. Jer ako Srbija prestane da razgovara i ode od pregovaračkog stola, za stolom ostaju Kurti i oni koji priznaju nezavisno Kosovo. Šta dobro za Srbiju iz toga može da proizađe? Naravno ništa, ali bi Priština postala faktor stabilnosti na Balkanu, ne bi morala da bude formirana Zajednica srpskih opština, a Srbija bi bila optužena za izazivanje nestabilnosti i postala bi država parija - izolovana, osiromašena, demografski uništena - kazao je Jovanov.

Prema njegovim rečima, taj scenario ne sme da se ostvari.

- Zato će predsednik Vučić nastaviti realno da sagledava okolnosti u kojima se svet i Srbija nalaze, nastaviće da razgovara sa svima, kao i da se drži pozicije Srbije da su priznanje nezavisnosti i ulazak Kosova u UN apsolutno neprihvatljivi za Srbiju - izričit je bio Jovanov.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja