ZEČEVIĆI BI MOGLI DA PLATE DO 2.000.000 DINARA JER SU OMETALI INSPEKTORE RADA U OBAVLJANJU NADZORA! Podnete 3 prekršajne prijave
Foto: Printskrin, Kurir

KAZNA

ZEČEVIĆI BI MOGLI DA PLATE DO 2.000.000 DINARA JER SU OMETALI INSPEKTORE RADA U OBAVLJANJU NADZORA! Podnete 3 prekršajne prijave

Društvo -

Nakon što su inspektori Inspektorata za rad prošlog petka obavili nadzor u poliklinici "Sveti Stefan" u Aranđelovcu i firmi "SDSV Stefan", u vlasništvu sinova dr Zorana Zečevića, narodnog poslanika i visokog funkcionera Srpske stranke Zavetnici, i uočili nepravilnosti na osnovu kojih su podnete prekršajne prijave protiv privrednog društva "SDSV Stefan", Zečevići bi zbog ometanja inspektora u obavljanju nadzora mogli da plate kaznu do dva miliona dinara!

- Upućene su tri prekršajne prijave. Jedna poliklinici "Sveti Stefan" jer vlasnici nisu držali potpunu dokumentaciju o zaposlenima na mestu rada, odnosno nisu imali ugovore o radu. Inspektorat za rad je uputio još dve prekršajne prijave - jednu privrednom društvu "SDSV Stefan" jer vlasnik nije imao ugovore o zaposlenima, a drugu zbog ometanja inspektora inspektorata za rad da obave inspekcijski nadzor - potvrđuje izvor Kurira i dodaje:

Poliklinika Sveti Stefan
foto: Printscreen

- Novčana kazna zaprećena za sprečavanje lica da obavi nadzor je od 800.000 do dva miliona dinara. Prekršajne prijave su podnete Prekršajnom sudu u Aranđelovcu.

Podsetimo, i inspektori Ministarstva zdravlja su nedavno saopštili za Kurir da će podneti prekršajne prijave zbog utvrđenih nepravilnosti u radu poliklinike "Sveti Stefan". Kurir već danima piše o muljavinama narodnog poslanika dr Zečevića i njegovih sinova, u čijem vlasništvu je firma "SDSV Stefan", a četiri nadležne inspekcije - zdravstvena, turistička, inspekcija zdravstvene zaštite i inspekcija rada - prošlog petka su ujedinjene pokušale da obave inspekcijski nadzor u poliklinici i firmi "SDSV Stefan" sa sedištem na istoj adresi na kojoj se nalazi poliklinika "Sveti Stefan", a koja je registrovana za ostali smeštaj, ali su vlasnici ulazak i kontrolu dozvolili jedino inspektorima rada i turizma.

Kurir nedeljama izveštava o nelegalnom domu za stare, koji posluje u okviru pomenute klinike, za koji je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 2008. tri puta donosilo rešenje o zabrani rada, a u avgustu prošle godine inspektori socijalne zaštite su pokušali i da obave inspekcijski nadzor, ali bezuspešno. Obraćali su se sudu za pomoć ali im je zahtev odbijen kao neosnovan.

Da nelegalni dom i dalje radi, potvrdila je i V. P., koja je u svojoj ispovesti za Kurir nedavno iznela optužbe na račun zaposlenih u pomenutom domu, tvrdeći da su zapustili njenu majku, koja je tamo boravila krajem godine, te i da je ubrzo nakon toga preminula. Iako su iz same poliklinike "Sveti Stefan" u više navrata isticali da oni ne pružaju domski smeštaj starijim licima, što je tvrdio i sam dr Zoran Zečević, inspekcija Ministarstva turizma i omladine, koja je tamo prva ušla, zatekla je u objektu stare ljude.

Kurir.rs

Bonus video:

01:29

Nelegalni dom za stare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track