NATAŠA JOVANOVIĆ O PREGOVORIMA U OHRIDU: Predsednik pokazao veliku državničku mudrost i ogroman trud
Foto: Dragana Udovičić

NATAŠA JOVANOVIĆ O PREGOVORIMA U OHRIDU: Predsednik pokazao veliku državničku mudrost i ogroman trud

Politika -

Narodna poslanica Nataša povanović ističe veliku državničku mudrost i ogroman trud na strani predsednika Aleksandra Vučića koji je ostao dosledan u odbrani interesa srpskog naroda.

Pregovore je okarakterisala kao maratonske, a trajali su čitavih 13 sati.

Ona smatra da je predsednik još jednom dokazao da su mu interesi srpskog naroda, Ustav Republike Srbije, Kosovo u sastavu Srbije i položaj našeg naroda u južnoj pokrajini bili i ostali najvažniji od svega.

Jovanović smatra da nimalo jednostavne pregovore dodatno otežava suprotna strana, oličena u Aljbinu Kurtiju koji krši sve do sada potpisane sporazume. Ovime suprotna strana krši međunarodne pravne norme, navodi Jovanović.

Jovanović se osvrnula i na potrebu formiranja Zajednice srpskih opština, što je planirano još pre 11 godina. Ona navodi kako je formiranje Zajednice neophodno te da se za to predsednik posebno zalaže.

Srbija nikada neće priznati lažnu državu Kosovo, navodi Jovanović.

Kosovo i Metohija je ključno pitanje za srpsku državu i narod navodi Jovanović.

Narodna poslanica je takođe u intervjuu za kragujevačku televiziju navela da je poznavanje međunarodnog prava na strani predsednika pomoglo da se do sada izvučemo iz gotovo nemoguće situacije u kojoj se Srbija nalazila.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track