PREDSEDNIK VUČIĆ NAKON SASTANKA SA MINISTROM UAE: Ponosan sam na prijateljstvo, partnerstvo i ZAJEDNIČKU VIZIJU razvoja (FOTO)
Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK VUČIĆ NAKON SASTANKA SA MINISTROM UAE: Ponosan sam na prijateljstvo, partnerstvo i ZAJEDNIČKU VIZIJU razvoja (FOTO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić objavio je fotografiju nakon sastanka sa ministrom za spoljne poslove i međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom.

"Poželeo sam srdačnu dobrodošlicu našem prijatelju šeiku Abduli bin Zajedu al Nahjanu. Za nas je ova poseta od najveće važnosti, ne samo zbog kontinuiteta u intenziviranju političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, već i zbog toga što je mudra i odgovorna politika lidera UAE pozicionirala ovu zemlju u sam vrh država bez kojih je teško ili nemoguće doneti bilo koju važniju geopolitičku odluku.

Zato sam posebno zahvalan na posvećenosti UAE jačanju odnosa sa Srbijom, a pogotovo iskrenom prijatelju naše zemlje, Njegovom visočanstvu šeiku na tome što nastavlja da sa nama deli viziju uspešne, moderne i bogate Srbije koja doprinosi brzom razvoju celog regiona. I upravo zbog toga sam sa velikim zadovoljstvom uručio poziv Njegovom visočanstvu da nam učini ogromnu čast i poseti Srbiju, ovoga puta kao predsednik UAE i uvek poštovani prijatelj. Ponosan sam na ovo prijateljstvo, strateško partnerstvo i zajedničku viziju razvoja naše zemlje, regiona i sveta", poručio je predsednik u objavi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track