PREDSEDNIK SRBIJE SA ALBARESOM: Izrazio sam zabrinutost zbog sve učestalijih napada na Srbe na KiM
Foto: Printscreen instagram

andrićev venac

PREDSEDNIK SRBIJE SA ALBARESOM: Izrazio sam zabrinutost zbog sve učestalijih napada na Srbe na KiM

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Španije Hoseom Manuelom Albaresom i tom prilikom izrazio zabrinutost zbog sve učestalijih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji i izrazio očekivanje da će formiranje Zajednice srpskih opština, kao apsolutni prioritet, napokon omogućiti bezbednost srpske zajednice.

Vučić je na Instagramu naveo da je sa Albaresom razmenio mišljenja o aktuelnim kretanjima na geopolitičkoj sceni regiona i sveta, kao i o podršci Španije procesu evrointegracija Srbije, naročito u svetlu španskog predsedavanja Savetu EU.

„Zahvalio sam Albaresu na principijelnom stavu njegove zemlje o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i aktivnoj podršci koju Španija pruža Srbiji u međunarodnim forumima. Izrazio sam zabrinutost zbog sve učestalijih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji i izrazio očekivanje da će formiranje Zajednice srpskih opština, kao apsolutni prioritet, napokon omogućiti bezbednost srpske zajednice“, rekao je Vučić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track