RAŠKA SVA OKIĆENA UOČI DOLASKA PREDSEDNIKA SRBIJE: Vijore se trobojke pred sastanak s kosmetskim Srbima
Foto: Kosovo Online

tačno u podne

RAŠKA SVA OKIĆENA UOČI DOLASKA PREDSEDNIKA SRBIJE: Vijore se trobojke pred sastanak s kosmetskim Srbima

Politika -

RAŠKA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u podne u Raški sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova, kako bi zajedno još jednom razgovarali o situaciji u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu, posebno posle poslednjeg incidenta, kada je kosovska policija pucala na Srbina Milana Jovanovića i teško ga ranila.

U gradu je, javlja reporter Kosovo onlajn, primetan veliki broj zastava Srbije, a u Centru za kulturu “Gradac”, u kojem će se Srbi sa Kosova sastati sa državnim vrhom, sat pre početka susreta prisutan je veliki broj medijskih ekipa.

Za sastanak je akreditovano 20 medijskih ekipa.

Sastanku predsednika Vučića i Srba sa Kosova prisustvovaće premijerka Ana Brnabić i članovi vlade.

Pre nedelju dana Srbi sa Kosova preneli su Vučiću da su zabrinuti i posebno ogorčeni hapšenjima Srba, a to će mu ponoviti i danas, posebno imajući u vidu ranjavanje Milana Jovanovića, pre dva dana kod punkta specijalne policije kod Zvečana.

Raška, okićena zastavama
foto: Kosovo Online

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je juče da će predočiti na sastanku sve što radi prištinski režim, jer je u 21. veku na tlu Evrope policijski službenik pucao na čoveka i pokušao da ga ubije, dok su kosovske institucije to htele da prikriju.

Dodao je da su se i njemu, i drugima, nakon sastanka sa predsednikom prošle sedmice dešavale veoma neprijatne stvari od strane Kosovske policije.

Osim o političko-bezbednosnoj situaciji očekuje se da će na sastanku biti reči i o socijalno-ekonomskoj pomoći za građane na Kosovu.

Nakon sastanka u Beogradu, 7. aprila, Vučić je rekao da nisu mogli da utvrde jedinstven stav, najavljujući zajedničko saopštenje posle razgovora u Raški.

"Nastavićemo da radimo u narednih sedam dana, da bismo mogli da izađemo sa zajedničkim saopštenje o svim predstojećim događajima. Razgovaraćemo u Raški sledeći put, do tada moramo da dogovorimo zajedničku platformu", rekao je Vučić prošle sedmice.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja