GIMNAZIJALCI IZ PEĆI POSETILI SANU: Predsednik Knežević đacima pokazao 5 glavnih odaja Palate akademika i uputio im VAŽNU PORUKU!
Predsednik SANU Zoran Knežević sa đacima iz Goraždevca, Foto: SANU

srpska akademija nauka i umetnosti

GIMNAZIJALCI IZ PEĆI POSETILI SANU: Predsednik Knežević đacima pokazao 5 glavnih odaja Palate akademika i uputio im VAŽNU PORUKU!

Društvo -

Grupa učenika, prosvetni radnici i direktor Gimnazije "Sveti Sava" iz Goraždevca, u okviru dvodnevnog boravka u Beogradu, realizovanog u organizaciji SANU, posetili su Srpsku akademiju nauka i umetnosti, navodi se u saopštenju SANU.

Pored toga što su se upoznali sa istorijom Akademije i Palate SANU, posetioci su obišli Biblioteku SANU, Spomen-sobu Branka Ćopića, Biblioteku Marka Ristića, Legat Milutina Milankovića i Svečanu salu SANU, nakon čega im se obratio akademik Zoran Knežević, predsednik SANU.

On je podsetio da SANU neguje saradnju sa obrazovnim institucijama na Kosovu i Metohiji, posebno sa Univerzitetom u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, i izrazio nadu da će se gosti SANU, zahvaljujući ovoj aktivnosti, kućama vratiti obogaćeni za jedno životno iskustvo.

Profesor Žarko Portić, direktor Gimnazije "Sveti Sava" iz Goraždevca, zahvalio je upravi SANU što je omogućila posetiocima iz Goraždevca da se na ovakav način upoznaju sa Akademijom i uručio zahvalnice predsedniku SANU akademiku Kneževiću i upravniku poslova SANU dr Bojanu Bugarčiću.

Kako se podseća u saopštenju SANU, sredinom decembra 2020. godine potpisan je Protokol o saradnji između Izvršnog odbora SANU i rukovodstva Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Zahvaljujući tome, dosad su realizovane brojne aktivnosti iz oblasti nauke i umetnosti, među kojima su naučne konferencije, predavanja akademika, koncert duhovne muzike akademika Božića itd.

Kurir.rs

Bonus video:

02:18

NIŠTA NIJE LEPŠE NEKO KAD DECA UČE O ZNAČAJU PRIRODE! Velika akcija s najmlađima nastavljena u Zavodu za zaštitu prirode Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja