KURTI ŽELI I SANJA RAT! Petković o odluci da se otvori most na Ibru koji je bezbednosni bedem za Srbe na Kosovu
Foto: Nemanja Nikolić, AP Kiyoshi Ota

opasne namere

KURTI ŽELI I SANJA RAT! Petković o odluci da se otvori most na Ibru koji je bezbednosni bedem za Srbe na Kosovu

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković upozorio je na opasnost koju nosi odluka prištinskih vlasti da otvore most na Ibru koji deli severni i južni deo Kosovske Mitrovice.

- Okupacioni gaulajter Aljbin Kurti danas je nedvosmisleno pokazao da želi i sanja rat i da čitav sever Kosova i Metohije uvede u sukobe. On je danas naredio svojoj odbornici Aidi Ferati da na sednicu Skupštine opštine u severnoj Kosovskoj Mitrovici uvrsti tačku dnevnog reda o otvaranju mosta na Ibru koji deli severni u južni deo grada i koji predstavlja važan bezbednosni bedem za Srbe na KiM. Cilj ovog Kurtijevog jednostranog i protivpravnog poteza jeste da dovede do novih tenzija i provokacija na račun mirnog srpskog naroda na severu KiM - naglasio je Petković u saopštenju.

Kako je naveo, Kurti za to koristi svoje nelegitimne i lažne predstavnike i odbornike na severu Kosova i Metohije.

- Za ovu odluku glasalo je 11 odbornika iz Prištine, dok je jedan bio uzdržan i jedan odbornik protiv. Otvaranje mosta na Ibru deo je dijaloga Beograda i Prištine, a ne lokalnih Kuritjevih nelegalnih gaulajtera. O ovom poslednjem ratnohuškačkom potezu Kurtija odmah sam obavestio sve međunarodne prestavnike, kao i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka i očekujemo da smire i zauzdaju Kurtija koji sve čini da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština i uništi dijalog u Briselu 2. maja. Nema napretka ni normalizacije odnosa dok god Kurti povlači ovakve jednostrane poteze kojima ceo sever KiM hoće da uvede u ratno stanje i na zapadu je da takve poteze Prištine spreče - izjavio je Petković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track