NAJPRLJAVIJA BORBA PROTIV PREDSEDNIKA: Na Vučića UDARAJU IZ SVE SNAGE, kao da jedini on može, mora i treba da trpi najniže udarce!
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

besramni politički obračun

NAJPRLJAVIJA BORBA PROTIV PREDSEDNIKA: Na Vučića UDARAJU IZ SVE SNAGE, kao da jedini on može, mora i treba da trpi najniže udarce!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo se našao u vrtlogu zluradih komentara i uvreda, koji su ovoga puta možda otišli i najdalje i udarili na nešto što je daleko od političke borbe. Lažne vesti o njegovom zdravstvenom stanju stvorili su famu o navodno pogoršanom zdravlju predsednika, što je bilo dovoljno da se deo opozicione javnosti na društvenim mrežama besramno ponada da je to situacija koju su čekali i koja će ga fizički eliminisati ne samo iz političke sfere, već i iz ovog sveta.

Da je ovakav, najprljaviji i retko viđen vid političke borbe primenjen na bilo kome iz opozicije, javnost Srbije bila bi pretvorena u poligon za opšte utrkivanje u tome ko će oštrije da osudi takve postupke. Ovako, ispada da je Aleksandar Vučić jedino ljudsko biće koje može, treba i mora da trpi najniže udarce i uvrede. Kao da se podrazumeva i da njegova porodica ne sme biti pošteđena od istih stvari. Svedoci smo da se borba za vlast u Srbiji pretvorila u bespoštednu trku u kojoj ne važe gotovo nikakva pravila poznata u demokratskom svetu.

Napadi na predsednikovu porodicu ne samo da su dozvoljeni, nego se njegova odbrana od takvih napada ismeva, razvodnjava i pretvara u materijal za dalju opozicionu borbu za vlast. Dokle je stigla takva vrsta najprljavije kampanje pokazao je i ovaj poslednji u nizu primera - šire se lažne vesti o zdravstvenom stanju predsednika, a onda na tome izgrađuje narativ o najbizarnijim teorijama zavere i, na kraju, priželjkuje njegova smrt. Besprizorna politička igra kakvu Srbija teško da je skoro videla.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track