OTKINUTI GLAVU VUČIĆU PROTESTOM PROTIV NASILJA?! Sagovornici Kurir TV o zahtevima opozicije: Budite oprezni zbog DOMINO EFEKTA
Aleksandar Gajović i Nebojša Obrknežev, Foto: Kurir Televizija, Zorana Jevtić

kurir tv

OTKINUTI GLAVU VUČIĆU PROTESTOM PROTIV NASILJA?! Sagovornici Kurir TV o zahtevima opozicije: Budite oprezni zbog DOMINO EFEKTA

Politika -

Na pretnje Milovana Brkića da će "morati puškama da se reši sudbina Srbije", i da će mu "otkinuti glavu" uz psovke upućene majci predsednika, Vučić je kazao da je zamolio istinski i iskreno ljude da ne organizuju ovakve proteste.

Aleksandar Gajović, novinar i publicista i Nebojša Obrknežev, iz Centra za društvenu stabilnost komentarisali su dešavanja ispred Vlade Srbije na jučerašnjem protestu 8. maja 2023. godine.

Zamislite koliko je takvih pojedinaca koji dele mišljenje tog čoveka, započinje Obrknežev.

- Ovi zahtevi koje su oni stavili, koji se moraju ispuniti do petka, a vreme koje je dato je malo. Državni vrh će se potruditi na koji način to može da se rešava. Ne trebaju biti ishitreni koraci - kaže Obrknežev.

02:27

Aleksandar Gajović, novinar i publicista i Nebojša Obrknežev, iz Centra za društvenu stabilnost

Gajović smatra da su ove stvari nespojive sa političkom kulturom.

- Postoji opozicija koja je konstruktivna. Ovo je veliki problem Srbije. Možete vi da pretite koliko hoćete, ali pretiti njegovoj porodici? To je da se zapita čovek, kakvo je razmišljanje tog čoveka. Cela ta klika i ceo taj talas ide ka tome da se sruši ova vlast. Imali su šansu nisu je iskoristili, ali ako pogledate rezultate ove vlasti, onda su to nebo i zemlja. Osuđujem ovakvo ponašanje. Neću govoriti o domino efektu koji se već nazire među našom decom - rekao je Gajović.

Obrknežev, Gajović
foto: Kurir tv

Kako postoje određena neslaganja unutar Vlade, Obrknežev se izjasnio po pitanju da li bi rekonstrukcija Vlade Srbije mogla rešiti probleme u državi.

- Postojale su naznake da postoji mogućnost da ćemo izaći na vanredne izbore. Ne možemo svi da budemo jednoumni. Po određenim bitnim pitanjima, videli smo određena odstupanja. Kad god su protesti uvek imamo krajnje sukobe i nasilje na protestima, a predsednik se najviše spominje u negativnoj konotaciji - rekao je Obrknežev, prisetivši se svih protesta u minuloj deceniji.

Obrknežev, Gajović
foto: Kurir tv

- Posledica nema, a ovakva retorika nema prostora posebno ne sada kada nas je zadesila ova stravična nesreća - dodao je.

Gajović je prokomentarisao izbore, i kako kaže izbori ne bi ništa novo doneli.

- Smatram da izbora neće biti - kazao je Gajović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track