"AKO IMAŠ DA KAŽEŠ NEŠTO PAMETNIJE OD TIŠINE, RECI" Nenad Vuković: Treba nuditi konkretne predloge, a ne širiti moralnu paniku
Vladimir Marinković i Nenad Vuković, Foto: Kurir TV, Zorana Jevtić

kurir tv

"AKO IMAŠ DA KAŽEŠ NEŠTO PAMETNIJE OD TIŠINE, RECI" Nenad Vuković: Treba nuditi konkretne predloge, a ne širiti moralnu paniku

Politika -

Pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koje su bile upućene sa skupu dela opozicije u Beogradu, predigra su za likvidaciju i moraju biti najozbiljnije shvaćene i ekspresno rešene, poručuju bezbednosni stručnjaci za dnevni list Kurir.

protesti, protest, protest ispred skupštine Srbije
foto: Zorana Jevtić

Oni ukazuju da nas je istorija naučila da ovakvi potezi uvek dovode do štetnih posledica.

Vladimir Marinković, narodni poslanik i Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije komentarisali su u jutarnjem programu dešavanja na protestu i izjave opozicije 8. maja, 2023. godine.

Marinković ništa ne smatra slučajnošću i naziva celokupni ambijent sa protesta sramnim.

- Motivišu se ljudi i stvara se atmosfera da je predsednik legitimna meta. Oni su pretili porodici predsednika na Tviteru. Završio bih time, jedno od najbrutalnijih ubistva, kojim su pretili našem predsedniku je ubistvo Gadafija. I tu je bilo izlaganje Gadafija i njegovog sina celom svetu. Nisu oni slučajno spomenuli to ubistvo, to je vrlo jasna poruka. Možete zamisliti taj paradoks! - kaže Marinković.

Marinković, Vuković
foto: Kurir tv

Kako je javnost, svakako u stanju šoka, voditeljka ističe da je razumljivo da opozicija može koristiti ovu situaciju u političkim i stranačkim akcijama.

Tuga i bol je, kako kaže Vuković, stanje društva.

- Ja sam dolazeći prošao pored te škole. Najmanje je fizičko svedočenje ovom zločinu. Teško je o tome govoriti još uvek. Kada govorimo šta znači zloupotrebiti ovaj događaj, važno je da društvo pokaže rešenja i da se izvuče pouka iz ovog. Imate razne priče, i situacije imitatora, tako da je vrlo važno da se oseti jedinstvo društva. Tu nema dileme. Ovo definitivno nije za sticanje poena. Treba nuditi programe i rešenja! Konkretne akcije, a ne širenje moralne panike. Treba da se oseti da država deluje - savetuje Vuković i priseća se reči patrijarha Pavla:

"Ako imaš šta pametnije da kažeš od tišine, ti reci".

03:27

MORAMO DELOVATI STRUČNO

Marinković se slaže sa sagovornikom i podržava predsenikovu percepciju na događaje koji su obeležili Srbiju u proteklih nedelju dana.

- Naučio sam da prosto morate da sledite i da sprovodite državnu politiku. Niste tu da sprovodite svoju politiku, možete imate svoja mišljenja, ali morate da vodite računa o državnim interesima! Moramo da imamo savest za svaku izgovorenu reč! Ne možete da kažete šta god hoćete, svaka reč se meri i svaka reč može dovesti do negativnih posledica po ljude - savetuje zdušno Marinković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track