PREDSEDNIK VUČIĆ: Za razliku od onih koji kažu da Srbija treba da stane, ja kažem da Srbija mora da ide dalje, napred
Foto: Beta Milos Miskov

PREDSEDNIK VUČIĆ: Za razliku od onih koji kažu da Srbija treba da stane, ja kažem da Srbija mora da ide dalje, napred

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i tom prilikom konetarisao je nedavno održane proteste opozicije.

- Za razliku od onih koji kažu da Srbija treba da stane, ja kažem da Srbija ne sme da stane i da mora da ide dalje, napred - poručio je Vučić.

Predsednik je istakao da miting planiran za 26. maj nije kontramiting, već ujediniteljski skup.

- Mi ćemo dati sebi to Ustavom zagarantovano pravo da se okupljamo. I Beograđani i svi ostali građani Srbije. Pretpostavljam da nećemo uspeti da skupimo 50.000 kao što su neki skupili zloupotrebljavajući tragediju i dane žalosti. Poslaćemo poruku da želimo da razgovaramo o svemu. Za nas je važno da politika bude nešto što privlači ljude, mesto nam kom se izriču pozitivne stvari, šta možete da uradite za svoj narod. Ja sam i sada, posle ovih tragedija, kada su se drugi sakrili u rupe, donosio važne odluke, a oni bi da Vučiću otkinu glavu - poručio je predsednik.

Aleksandar Vučić
foto: Beta Milos Miskov

Govoreći o najavi da će pristalice opozicije blokirati Gazelu, rekao je da je nasilje nešto što nije dozvoljeno.

- Ne možete da zaustavite međunarodni auto-put, a onda će da kažu ispred neke međunarodne organizacije da im ne daju da protestuju. To su dečiji trikovi, i sramno je. Da li mislim da je Milovan Brkić predstavnik opozicije? Mislim da je ideolog. Citiran je bio bezbroj puta, bukvalno je postao njihov ideolog. Milovan Brkić je najcitiraniji u opoziciji od Jovanjice do svake izmišljene afere. Organizator, gospodin Milivojević, bio je čovek koji je pozivao na skup. Razgovaraću sa njima kada god budu hteli da razgovaraju. Ja sam seljak, ne stidim se, iako sam rođen u Beogradu. Ali je zato Srđan Milivojević urbani tip. Jedino što ne razumem odakle pravo nekom da maltretira građane. Maltretirajte ljude, da narod vidi koliko uživate u tome. Trudimo se da ne primenjujemo silu, mi smo demokratiju doslovno shvatili - kazeo je predsednik Vučić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track