NA ZGRADU OPŠTINE ZVEČAN STAVLJENA ZASTAVA TZV. KOSOVA: Kosovska policija postavila video nadzor ispred Opštine Leposavić (VIDEO)
Foto: Kosovo Online

NA ZGRADU OPŠTINE ZVEČAN STAVLJENA ZASTAVA TZV. KOSOVA: Kosovska policija postavila video nadzor ispred Opštine Leposavić (VIDEO)

Politika -

Na zgradu opštine Zvečan danas je postavljena kosovska zastava. Na tom objektu su ranije bile zastave Srbije i Unmika.

Podsetimo, kosovska policija je juče nasilno ušla u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Lepsoavić. Na zgrade druge dve opštine kosovska zastava je postavljena još juče.

Tokom nasilnog ulaska policije i novoizabranih gradonačelnika korišćeni su suzavac i šok bombe, a povređeno je na desetine građana.

Kosovo
foto: Kosovo Online

Albanski gradonačelnici u ovim opštinama sa srpskom većinom na severu KiM, položili su zakletvu u četvrtak, nakon pobede na lokalnim izborima, koje su Srbi bojkotovali, i na kojima je učešće uzelo nešto više od ri odsto građana.

Kosovska policija postavila video nadzor ispred Opštine Leposavić

Na ulazna vrata Opštine Leposavić kao i na obližnju banderu, kosovska policija je danas postavila kamere za video nadzor.

Kosovo
foto: Kosovo Online

Postavljanje kamera pratio je veliki broj medijskih ekipa, kao i građani, koji su se tu zatekli, a događaj su obezbeđivali specijalci kosovske policije.

Tri oklopna vozila i veliki broj džipova parkirani su ispred zgrade opštine.

U Leposaviću je danas mirno, ali napeto, nakon jučerašnjeg nasilnog upada policije u zgradu opštine i sukoba sa građanima u kome je bilo povređenih. Tom prilikom su korišćeni suzavac i šok bombe.

Narod prolazi negoduje, posmatra i vidno su uznemireni zbog naoružanih policajaca, ali su tu i vojnici KBS snaga.

U toku dana opštinu Leposavić je obišao kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja koga je na vratima opštine ispratio novopostavljeni kosovski gradonačelnik Ljuljzim Hetemi.

(Kurir.rs/Kosovo Onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track