URNEBESNA TRAGEDIJA: Vic dana - Danas će "novinar" Ivan Ivanović...
Foto: Printscreen Youtube

Šolak nezadovoljan učinkom

URNEBESNA TRAGEDIJA: Vic dana - Danas će "novinar" Ivan Ivanović...

Politika -

Najsmešniji vic danas kad se održavaju protesti je što su doveli Ivana Ivanovića da priča viceve.

Ko je kleo srpsku opoziciju, nije dangubio… Iz nedelje u nedelju hvale se da imaju po pedeset hiljada ljudi na protestima, ističu podršku među inetelektualcima od akademika, preko lekara, do glumaca… Svi su urbani i svi imaju sve zube bele kao lavabo… I od svih njih izabrali su da ih u javnosti predstavljaju Stanislava Pak u Utisku nedelje, i Ivan Ivanović na današnjem mitingu! Šormaza valjda čuvaju za finalni udarac...

Ono, i Ivan Ivanović je gostovao dva puta kod Olje Bećković. Jednom davno, kad je Toma Nikolić pobedio Borisa Tadića, slavio je dolazak novog predsednika. I uopšte, tad je bio naklonjen naprednjacima – ugostio je i bivšeg njujorškog gradonačelnika Đulijanija koji je promovisao Beograd na vodi… Drugi put je Ivanović gostovao u Utisku nedelje početkom 2020. godine, i ništa od onog što je rekao nije vredno sećanja, osim što je zapamćeno da se lažno predstavljao kao novinar. Tada se već izdavao za opozicionara, i to je ostao evo do dana današnjeg, što ga je kvalifikovalo i za govornika na protestu.

Logika kojom su se vodili Marinika Tepić, Nebojša Zelenović, Radomir Lazović i Srđan Milivojević – svi pretendenti na ulogu vođe protesta – dovodeći Ivanovića je jasna, ali i plitka. Ivanovićev šou program je gledan među pristalicama opozicije, pa računaju da će i sa bine očarati okupljene pred Skupštinom. Ali zaboravljaju da njemu tekstove piše tim scenarista! Uzdanje da sam od sebe ume da kaže nešto smisleno je isto što pristanak da im mozak operiše glumac iz serije Urgentni centar!

To je, naravno, i u jednom i u drugom slučaju njihov problem.

Ono što bi javnost trebalo da ima na umu je da im se kao jedan od vođa nameće dokazani promoter malograđanštine, mizoginije, nasilja, nacionalne netrpeljivosti i rasizma – jednom rečju hulja i ljiga.

Zoran Kesić i Dragan Bjelogrlić, koji će danas deliti binu s njim, i lideri stranaka koji stoje iza njih, morali bi da okupljenima objasne kako se slažu slogan „Srbija bez nasilja“ i Ivan Ivanović, koji je u svojim emisijama pričao ovakve viceve:

„Novak Đoković je humanitarac godine, mada nije ni upola davao kao Nataša Bekvalac.“

„Papa će abdicirati. Dobro, kad tad svako mora da se posveti deci.“

"Od 1995. godine porastao broj Bosanki koje rađaju decu pre 15. godine. I posle kažu da 'plavi šlemovi' tamo ništa nisu radili"

“Roditelji gole albanske pevačice od sramote ne žele da izađu na ulicu. Pa realno, i jeste malo blam kad ti je dete Albanka.”

„Al Kaida preti da će aktivirati atomsku bombu u jednoj od zemalja EU. Jeste čuli to? To znate, a? Imam jedan predlog za njih, da se dogovorimo: evo, na primer, sačekajte da Hrvatska uđe u EU, pa onda izaberite koga hoćete.”

„Ključ za napredovanje Roma je u obrazovanju, izjavila je Zorana Mihajlović. Ne interesuje Rome ključ, već poklopac od šahta.”

Ovo i slično nikad mu se nije omaklo slučajno: suočen sa kritikama, on se u izvinjavanjima rugao dodatno ponižavajući mete svojih napada. „Nisam znao prilike u BiH.“ „Ja se izvinjavam što sam imao pogrešnu informaciju da Romi kradu poklopce od šahtova i ove poklopčiće od bandera, i kablove bakarne.“

Nisu problem samo ove neukusne šale.

Pre tri godine, Ivan Ivanović pokrenuo je na tviteru kampanju mržnje protiv jedne mlade novinarke. Oglasio se i UNS: „Pvi put u svojoj istoriji, Udruženje novinara Srbije prinuđeno je da krije identitet novinara kog javno brani od Tviter nasilnika…“

Ivan Ivanović, koji se naglo obogatio, ne krije prezir prema siromašnima. Ostala je upamćena njegova emisija u kojoj se rugao devojčicama koje su u blogerki Zorannah videle svog idola. Tata vam radi za nadnicu od 1.200 dinara, poručivao im je.

Džabe glamur, reflektori i odela, mentalitet taksiste što žulja dupe na haubi, češe jaja kroz džep i odbija kratke vožnje, trajna je karakteristika Ivana Ivanovića!

Naravno, ovaj pripadnik srpskog džet seta dobro se razume u piramidu društvene moći. Osion prema slabijima, jedno uvo u svakom trenutku je spremno da čuje glas njegovog gospodara, vlasnika televizije na kojoj ide šou, i od kojeg prima platu, Dragana Šolaka.

Sveukupno Ivanovićevo „političko“ delovanje, samo je izvršavanje Šolakovih zapovesti, za koga čujemo da je jako nezadovoljan realizacijom njemu važnih zahteva. Formalno, Ivan Ivanović iznajmljen je formalnim organizatorima današnjeg protesta kao rekvizit.

To, međutim, organizatore ne oslobađa obaveze i prema svojim simpatizerima i prema ostatku javnosti da objasne kako se ovakav Ivan Ivanović, dokazani promoter malograđanštine, mizoginije, nasilja, nacionalne netrpeljivosti i rasizma – jednom rečju hulja i ljiga, kako se takav lik uklapa u protest koji se diči sloganom „Srbija bez nasilja“?

Ako vam je dobar, onda ništa...

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track