LICEMER I ŽENOMRZAC! IVANOVIĆ PROZIVA RADETA BOGDANOVIĆA, A ON REDOVNO VREĐA ŽENE: Voditelj se sapleo o sopstvenu glupost
Foto: Printscreen/YT

GLUPOST I ZLOBA NEMAJU GRANICE

LICEMER I ŽENOMRZAC! IVANOVIĆ PROZIVA RADETA BOGDANOVIĆA, A ON REDOVNO VREĐA ŽENE: Voditelj se sapleo o sopstvenu glupost

Društvo -

Voditelj-zabavljač televizije Nova S Ivan Ivanović po ko zna koji put se sapleo o sopstvenu glupost. Kada neko ko je nebrojano puta dosad ispao prostak, licemer i ženomrzac pokuša da bude aktuelan na temu pristojnosti, istine i zaštite prava žena obično se desi da ispadne glup, a na kraju se otkrije da je i zloban. Zbog površnosti koju toliko često pokazuje - bilo da priča viceve, ismeva javne ličnosti ili komentariše društvene događaje - Ivanoviću se to dešava prilično redovno. Poslednji u nizu takvih ispada je upiranje prstom u RTS i stručnog komentatora ove televizije Radeta Bogdanovića koji je zbog izjave o ženama fudbalera izazvao burne reakcije.

Ivan Ivanović
foto: Marina Lopičić

Kao pravi egocentrik i zavisnik od pažnje javnosti, on je video priliku da se okoristi na ovoj temi i pokuša da opere svoju, više puta potvrđenu i svakako zasluženu, reputaciju ženomrsca i seksiste. I tako smo imali nadrealnu scenu u kojoj se Ivanović na društvenim mrežama slavodobitno priključio salvama uvreda na račun Bogdanovića i televizije na kojoj je gostovao i istovremeno nastavio da u svojoj emisiji vređa žene. Ovom prilikom uspavao je svoju publiku milionitim pokušajem da ismeje izgled Marije Šerifović i, nahranjen dirigovanim aplauzom u studiju, pomislio da je zaista duhovit.

Međutim, ovu pokvarenu simultanku prozreli su svi koji iole prate njegovu grčevitu borbu za medijsku pažnju. Ivanović je tako i ovoga puta dobio upravo ono što je i zaslužio - argumentovano je diskvalifikovan da se uopšte približi temi koja se spontano uobličava kao glas za prava žena i protiv njihovog eksploatisanja kroz najrazličitije medijske sadržaje.

Između ispričanog vica tipa "Sreli se Mujo i Haso" i onog ubedljivo najogavnijeg o silovanim muslimankama tokom rata u Bosni, Ivan Ivanović je uspeo da u svojoj karijeri spakuje čitav niz prostačkih i uvredljivih šala koje se sve od reda oslanjaju na odsustvo svake pristojnosti i empatije i služe podgrevanju mizoginije, šovinizma, seksizma, rasizma, homofobije i drugih štetnih pojava u društvu. I sve pod plaštom komedije, što stvar čini posebno opasnom. Da, opasan si čovek kada ti je predmet sprdnje žrtva silovanja, ili kada u dosadnim vicevima produbljuješ odvratne stereotipe o Romima koji samo kradu ili su po pravilu slinavi i vašljivi. Posebno si zlonameran i nazadan kada u svojim bljutavim interpretacijama svaku lezbejku predstavljaš kao muškobanjastu ženu, a gej muškarca kao plačljivog dečka sposobnog jedino za pu*enje ku*ca.

Ivan Ivanović
foto: Printscreen YT

Površan humor, vulgaran pristup i ozareno lice glavni su aduti ovog egocentrika. Polje delovanja je značajno proširio, pa je u svoje zabavljačke segmente utopio i nešto što se pokušava predstaviti kao analiza srpskog medijskog prostora i merenje novinarske etike. Razume se, ne sopstvene, već isključivo tuđe. Za račun svog gazde, Ivanović je za sebe izgradio potpuno izmišljeni pijedestal sa kojeg osmatra medije i sudi o njima poput kakve novinarske i ljudske gromade. Da je skeč, bio bi možda i smešan, ali radi se o uobrazilji koja opstaje u Ivanovićevoj glavi i uporno proizvodi lažne vesti, falsifikate, klevete, mržnju, zavist...

Kao što smo pisali, Kurir je bio meta jedne od poslednjih Ivanovićevih "obrada" medijskog sadržaja i zaslužuje epitet ubedljivo najbezočnije laži koju je podmetnuo svojim gledaocima. Bio je to ogledni primer kako izgleda fejk njuz kada ga pakuju neinteligentni i lenji ljudi. Naime, Ivanović je pokušao da Kurir predstavi kao medij koji je radio protiv fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru i koji je navodno smeštao afere našim fudbalerima pred odlučujuće mečeve. Da bi to potkrepio, izvukao je tekst Kurira iz januara ove godine i drsko slagao da je objavljen uoči utakmice Srbije u grupnoj fazi takmičenja! Ova gnusna laž je toliko traljavo odrađena da su gledaoci i sami mogli da se uvere u podmetačinu, jer se datum objave (24. januar 2022.) jasno video u Ivanovićevom prilogu.

Konstrukcije u Ivanovićevoj glavi mogu biti legitimne, mada su i dalje lažne, sve dok ne izađu napolje. Od tog trenutka one postaju sredstvo razorne manipulacije i dezinformisanja javnosti i tačka u kojoj manipulantu treba reći da je manipulant, a lažovu da je lažov.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track