BASTI DAT ROK DA PODNESE OSTAVKU: Palma: Za JS on više NIJE MINISTAR niti član stranke! Podneli smo zahtev za smenu!
Foto: Beta/Đorđe Krstić

SAOPŠTENJE

BASTI DAT ROK DA PODNESE OSTAVKU: Palma: Za JS on više NIJE MINISTAR niti član stranke! Podneli smo zahtev za smenu!

Politika -

Dragan Marković Palma, lider JS, saopštio je danas da Rade Basta, doskorašnji potpredsednik te stranke, za njih više nije ministar privrede, te da mu je dar tok da podnese ostavku.

- Radetu Basti je dat rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila Jedinstvena Srbija, što uključuje i funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije. Podsećam da je na sednici Predsedništva Jedinstvene Srbije koja je održana 10. aprila 2023. godine u Jagodini jednoglasno doneta odluka o smeni Radeta Baste sa mesta potpredsednika stranke - naveo je Plama i dodao:

Dragan Marković Palma
foto: Printscreen/PinkTV

- Razlog za smenu u stranci i zahtev za smenu u Vladi Srbije je sledeći: izjave Radeta Baste da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i da svi ministri u Vladi Srbije treba da se pridruže protestima u Beogradu su dijametralno suprotne programu Jedinstvene Srbije i državnoj i nacionalnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije. U svakoj državi na svetu ako se neki ministar ne slaže sa državnom politikom koju sprodovi Vlada čije je član, taj podnosi ostavku. Za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije član stranke i za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije ministar u Vladi Srbije.

Marković je rekao i da je zahtev za smenu Radeta Baste podnet i Vladi Republike Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track