NEDELJA SA PREDSEDNIKOM Vučić: Nastavili smo borbu na svim diplomatskim frontovima za KiM, za miran i bezbedan život našeg naroda
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

NEDELJA SA PREDSEDNIKOM

NEDELJA SA PREDSEDNIKOM Vučić: Nastavili smo borbu na svim diplomatskim frontovima za KiM, za miran i bezbedan život našeg naroda

Politika -

BEOGRAD - I u ovoj nedelji, Srbija je nastavila borbu na svim diplomatskim frontovima za naše Kosovo i Metohiju, prestanak nasilja prema Srbima i povratak dijalogu, za miran i bezbedan život našeg naroda i stabilnost celog regiona. Ta borba nikada nije bila laka, a danas, čini mi se, postaje sve teža i složenija, objavio je jutros na zvaničnom Instagram nalogu Budućnost Srbije Aleksandar Vučić, predsednik države.

On je u osvrtu na nedelju za nama poručio sledeće:

Razgovarao sam i sa premijerima Holandije, Luksemburga, Mađarske, Austrije i Albanije, predsednicima Turske i Francuske, kao i sa potpredsednikom italijanske vlade. Svima je predočena opasnost od daljih bespotrebnih eskalacija i tenzija. Od svih sagovornika tražio sam, pre svega, da sagledaju nepodnošljive prilike u kojima živi srpska zajednica na Kosovu i Metohiji, kao i da se dodatno angažuju na primeni elementarnih civilizacijskih i pravnih normi, kako bi se zaštitio naš narod koji je izložen svakodnevnom nasilju i pritiscima.

Sa premijerima Nehamerom i Orbanom, posebno sam razgovarao i o nastavku saradnje u odbrani granica od ilegalnih migracija, čemu je Srbija već dala ogroman doprinos, postupajući kao i uvek ozbiljno i odgovorno, dokazavši na delu da je pouzdan partner #EU. Borba se nastavlja i intenzivira, jer predaja nije opcija. Živela Srbija! - stoji u objavi predsednika Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja